Buyurun Cami-Cemevicilerin Cenaze Namazına

Buyurun Cami-Cemevicilerin Cenaze Namazına

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 2013 yılında temeli atılan ve açılışına bazı siyasilerinde katıldığı Mamak Tuzluçayır’daki cami-cemevi projesinde yer olan 5 kişi hakkında, örgütün amacına yönelik faaliye

A+A-

“Bu proje barış projesidir, Bu ülkedeki büyük bir cemaat bunu kabul ediyorsa cemevleri kabul görür hale gelmiştir.Türkiye’de caminin yanına cemevinin getirilmesini istemek barış istemektir. Bunu istemeyenler tamamen art niyetlidir.'' diyen İzzettin Doğan, sanık değil de tanık olmuş...Ayrıca şunu da demişti :''Fethullah gülen hoca efendi bana mesaj gönderdi, uygun mudur dedi ben de uygundur diyerek memnuniyetimi belirttim. Hatta Aş evi fikrini de ben söyledim''

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 2013 yılında temeli atılan ve açılışına bazı siyasilerinde katıldığı Mamak Tuzluçayır’daki cami-cemevi projesinde yer olan 5 kişi hakkında, örgütün amacına yönelik faaliyette bulundukları gerekçesiyle iddianame düzenlendi. Projeye destek olan ve açılışına katılan Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. İzzettin Doğan’ın tanık olarak yer aldığı iddianamede, 5 kişinin, ‘terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek ‘ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisleri istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli savcı Serdar Coşkun tarafından düzenlenen iddianamede, ‘FETÖ’nün ‘senkretik’ din ve mezhep anlayışının bir sonucu olarak dinler arası diyalog ve mezhepler arası diyalog projeleri yürüttüğü, örgütün amacına hizmet ettiği için sözde hoşgörü ve barışsever gibi kendini göstermek ve kabul görmek için bu şekilde davrandığı, Ankara Mamak Tuzluçayır’da inşa edilen cami-cemevi projesinin de örgütün bu amacına yönelik bir faaliyet olduğu yer aldı. İddianamede ayrıca bazı Alevi dernek ve vakıflarının kurulmasında ‘FETÖ’nün rol oynadığı öne sürüldü.

Süleyman Uysal tarafından hayata geçirildiğinin anlatıldığı iddianamede, Uysal’ın sadece yargıdaki değil devlet kadrolarından, sivil toplum kuruluşlarına her kesimdeki Alevilerle ilgilendiği ve örgütün Alevilik politikalarını belirleyip uyguladığı anlatıldı.

‘ÇATIŞMA VE KAOS ÇIKARDI’

İddianamede, ‘FETÖ’nün toplumun her kesimine sızıp yönetimi altına alma stratejisi uyguladığı, örgütün hedef kitlelerinden birinin de Türkiye Cumhuriyetinin Alevi İslam inancına sahip vatandaşları olduğu, örgüt lideri ve diğer yöneticilerinin bu stratejiye uygun olarak dinler arası diyalog benzeri mezhepler arası cami-cemevi projesi başlattığının anlatıldığı iddianamede, kamuoyunda projenin FETÖ tarafından açıkça üstlenildiğinin bilindiği, projenin farklı iki inancı benimseyen kesimler tarafından kabul görmediği ve nefretle karşılandığı, projenin başlamasından itibaren çeşitli protesto gösterileri yapıldığı, kişi ve mallara cebir şiddet uygulandığı, farklı inanç gruplarını birleştirmek yerine çatışma ve kaos çıkardığı, projenin Fetullah Gülen’in ve örgütünün sözde barışçı kişiliğinin reklamı dışında kimseye faydası dokunmadığı ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler