Çamuroğlu: Camiler Bütün Müslümanların Ortak İbadethanesidir

Çamuroğlu: Camiler Bütün Müslümanların Ortak İbadethanesidir

CEMEVLERİ ÖZEL İBADETHANELERDİRCemevlerini özel ibadethane olarak nitelendiren Çamuroğlu, Camilerin bütün Müslümanların,...

A+A-

Camiler bütün Müslümanların ortak  ibadethanesidirCEMEVLERİ ÖZEL İBADETHANELERDİR

Cemevlerini özel ibadethane olarak nitelendiren Çamuroğlu, Camilerin bütün Müslümanların, alevilerin, sünnilerin, şiilerin hepsinin ortak ibadethanesi olduğunu söyledi. Alevilerin Diyanet bünyesinde temsil edilmesi sorununa da değinen Çamuroğlu, "Benim şahsi kanaatim, alevilerin diyanet dışında temsil edilmesidir." diye konuştu.

Alisiz alevilik isteyenler asimile oldu
 
AK Parti Milletvekili Reha Çamuroğlu partisinin Alevi açılımı konusunda bilgi verdi. 'Aleviler asimile edilmek isteniyor' söyleminde bulunan Alevi derneklerini eleştiren Çamuroğlu, "Asıl asimile olanlar 'Alisiz Alevilik' söyleminde bulunanlardır." dedi.

Kanal7'de İskele Sancak Programı'na katılan AK Parti Milletvekili Alevi Reha Çamuroğlu, Alevi açılımı konusunda bilgiler verdi. "Aleviler asimile edilmek isteniyor" denilerek AK Parti'nin açılımına karşı çıkan Alevi Derneklerini sert bir dille eleştiren Çamuroğlu, "Aleviler asimile ediliyor diyenler, kendileri asimile olmuşlardır. Alisiz Alevilik diyen bir dernek zaten asimile olmuştur. Solcular asimile edince iyi. Asimilizasyon çok kötü bir şey. Bizim AK Parti olarak hiç kimseyi asimile etme gibi bir çalışmamız yok. Bir sorun var ve biz bu sorunun teşhisini koymak istiyoruz." dedi.

CEMEVLERİ ÖZEL İBADETHANELERDİR

Cemevlerini özel ibadethane olarak nitelendiren Çamuroğlu, Camilerin bütün Müslümanların, alevilerin, sünnilerin, şiilerin hepsinin ortak ibadethanesi olduğunu söyledi. Alevilerin Diyanet bünyesinde temsil edilmesi sorununa da değinen Çamuroğlu, "Benim şahsi kanaatim, alevilerin diyanet dışında temsil edilmesidir." diye konuştu

8SUTUN - 07.12.2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.