Canlar bir olamadı

Canlar bir olamadı

Canlar bir olamadı   Ökkeş Şendiller'in davet edilmesiyle dikkatleri üzerine çeken Alevi Çalıştayı'na 'boykot'...

A+A-

Canlar bir olamadıCanlar bir olamadı
  
Ökkeş Şendiller'in davet edilmesiyle dikkatleri üzerine çeken Alevi Çalıştayı'na 'boykot' damgasını vurdu. Eski DTP'liler, AKP'li Çamuroğlu, CHP'li Kılıçdaroğlu ve Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Çalıştay'a katılmadı

ANKARA- Siyasetçileri bir araya getiren ve Devlet Bakanı Faruk Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Alevi Çalıştayı'nın altıncısı protestoların gölgesinde yapıldı. Çalıştay'a davetli olan, kapatılan DTP'nin Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, bir açıklama yaparak çekildiklerini bildirdiler. AKP'nin Alevi kökenli milletvekili Reha Çamuroğlu da davetli olmasına karşın toplantıya katılmadı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç de Çalıştay'a gelmedi.

BBP'DEN TEMSİLCİ

Çalıştay'a davet edilmesi büyük tartışma yaratan Maraş Katliamı'nın bir numaralı sanığı Ökkeş Şendiller, tepkiler üzerine Çalıştay'a katılmayınca, Arif Sağ, Seyfi Oktay, Fikri Sağlar, Mehmet Moğultay, Ziya Halis, Mustafa Timisi gibi ağır toplar toplantıya geldiler. Şendiller'in katılmadığı Çalıştay'a BBP MYK Üyesi eski Milletvekili Nevzat Yanmaz katıldı.

DTP'Lİ OLARAK ÇAĞRILMIŞTIK

Çalıştay'ın yapıldığı Ankara Rixos Otel'in önünde, toplantı başlamadan hemen önce basın açıklaması yapan eski DTP'li Birdal ile Halis, 'Buraya, DTP milletvekilleri olarak çağrılmıştık. Ama ne yazık ki, sürecin kesintiye uğraması nedeniyle bu Çalıştay'a katılmıyoruz' dediler.

HIZIR PAŞA TEMSİLCİLERİ

Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ise, Çalıştay'a Şendiller'in de çağrılmasını eleştirerek şunları söyledi:

'AKP'nin Alevilere yapılan katliamları bir kez daha hatırlatarak, onları korkuyla sindirmeye çalıştığını söylüyoruz. Hızır Paşa'nın birkaç tane temsilcisi içeride zannediyorum. Ben bu konuyu da Alevilerin takdirine ve vicdanına bırakıyorum.'

ŞENDİLLER  HATAYDI

Çalıştay'a katılan Arif Sağ, Zafer Üskül, Ercan Karakaş, Şendiller'in davet edilmesinin yanlış olduğunu vurguladılar. AKP'li Üskül de 'O davet bir hataydı' diye konuştu.

ÇELİK'İN DAVET KRİTERİ

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 'Alevi Açılımı'nı kırmadan, dökmeden, sabırla, diyalog zemini geliştirerek ilerletmek istediklerini bildirerek, 'Üzerine titrediğimiz bu sürecin şu ya da bu şekilde, şu ya da bu yolla bir şekilde sabote edilmesini, çıkmaza sürüklenmesini, provoke edilmesini asla kabul edemeyiz'' dedi.

Bakan Çelik, isim vermeden 'Şendiller'in davet edilmesi' tartışmasını ima ederek Çalıştay'da katılımcıları belirlerken ana kriterlerinin 'ilgi, bilgi ve misyon' olduğunu belirtti. Konunun şu ya da bu grubun tekelinde olmadığını belirten Çelik, bütün ülkeyi ilgilendiren toplumsal meseleleri ele alırken  yeni bir bakış açısı ve güven tazeleyici düzeyde iyi niyet beyanına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

AKŞAM - 18 ARALIK 2009, CUMA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.