Çarşaflılar sınavda

Çarşaflılar sınavda

Çarşaflılar sınavdaAKP’nin, türbanı üniversitelerde serbest bırakma amacına yönelik yasal düzenlemesinin ardından dün...

A+A-

Çarşaflılar sınavdaÇarşaflılar sınavda

AKP’nin, türbanı üniversitelerde serbest bırakma amacına yönelik yasal düzenlemesinin ardından dün yapılan Açıköğretim Lisesi sınavlarına çarşaflı ve türbanlıların girmesine göz yumuldu. İstanbul’da aralarında Çapa İlköğretim Okulu, Eminönü Atatürk İlköğretim Okulu, Eminönü Matbaa Meslek Lisesi, Sultanahmet Ticaret Lisesi’nin de bulunduğu çok sayıda okulda türbanlılar engellenmedi. Eğitim-Sen okul yöneticilerini şikâyet edecek.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ

Kara çarşafla sınava girdiler

İstanbul Haber Servisi - AKP’nin türbanı yaşam biçimi haline getirme çabaları liselere kadar indi. Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin yasal düzenlemenin ardından dün de İstanbul’da açıköğretim lisesi sınavlarında türbanlı ve kara çarşaflı öğrencilerin sınavlara girmesine göz yumuldu.

Aralarında Çapa İlköğretim Okulu, Eminönü Matbaa Meslek Lisesi, Sultanahmet Ticaret Lisesi’nin de bulunduğu okullarda öğrenciler türbanlarıyla sınava girdi. Eminönü Atatürk İlköğretim Okulu’nda ise sınava kara çarşaflı olarak giren öğrenciler dikkat çekti. Eğitim-Sen 8 No’lu Şube Başkanı Hatun İldemir, “Hocalarımız, okul yöneticilerine türban ile öğrencileri sınava almayacaklarını söylemelerine karşın okul yöneticileri öğretmen arkadaşlarımıza öğrencileri sınava alın, tutanaklarınızı tutarsınız demişler” dedi. İldemir, Eğitim-Sen olarak ilerleyen günlerde türban ile sınava girilmesine izin veren yöneticiler hakkında gereken yerlere başvuracaklarını söyledi. İzmir’de de pek çok okulda türbanlı öğrencilerin sınava girişlerine izin verildiği belirtildi.

Cumhuriyet - 18 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.