Cem Vakfı hangi amaçla kuruldu ve görevleri nelerdir?

Cem Vakfı hangi amaçla kuruldu ve görevleri nelerdir?

1. Alevileri Sünnileştirmek için “esas Müslüman biziz” propagandasını yaymak.2. Alevilerin kendi inançlarıyla buluşmasını engellemek.3. Alevileri...

A+A-

1. Alevileri Sünnileştirmek için “esas Müslüman biziz” propagandasını yaymak.

2. Alevilerin kendi inançlarıyla buluşmasını engellemek.

3. Alevileri Kürt Hareketinden uzak tutmak.

4. Aleviler devletin asli unsurlarıdır probagandasını yapmak.

Sivas Katliamından sonra Aleviler için yeni bir dönem başlamıştı. Alevi gençliği sivas katliamım planlayıcı devletin kendisi olduğunun farkına vardı. İzettin Doğan'ında Devletin bir piyonu olduğunu farkına vardılar. Alevi gençliği İzzettin Doğan’dan uzak durmaya başladılar. İzzettin Doğan Alevilerin kendisinden uzaklaştığını görünce sırtını devlete dayatarak Alevi gençliğine saldırmaya başladı. Alevi gençliği bu saldırıya boyun eğmedi. İzzettin Doğan Aleviler kendisinden uzaklaşınca yeniden gündeme gelebilmek için yaşamı boyunca Alevilere düşmanlık yapmış Fettullah Gülen’e sığındı. Cami ve Cemevi projesi Fettullah Gülenin projesidir. İzzettin Doğan cami, Cemevi projesini uygularken hesaba katmadığı bir şey vardı. Aleviler eski Aleviler değildi. Bu projeye karşı Alevi kurumları bir araya gelerek birlikte eylem yapma kararı aldılar.

Alevilerin bir araya gelmesi İzzettin Doğan şaşkına döndürdü. Böyle bir şey beklemiyordu. Bünyelerinde Beş yüzü aşkın Cemevi bulunduran Alevi kurumlarına bunlar Alevi değil açıklamasını yaptı. Böylece İzzettin Doğan’ın bilinen ama saklamaya çalıştığı gerçek yüzü açığa çıktı. İzzettin Doğan çağımızın hınzır paşasıdır.

Alevi kurumlarına önemli görevler düşmektedir. Alevilik, Pir Hace Bektaş’la veya Pir Sultan’la başlayan bir inanç değildir. Pîrlerimizin adını kullanarak farklı kurumlar oluşturmak Alevilere zarar vermektedir. Tarihte Osmanlılar Anadolu topraklarına hâkim olabilmeleri için böl parçala taktiğini uyguladılar. Bektaşilik bu politikanın bir parçasıydı. Pir Hace Bektaş’ın ölümünden 500 yıl sonra Pir Hace Bektaş’ın Dergâhına cami yaptılar. Bu senaryo bugünde sahnelenmek istenilmektedir. Cami ile Cem evinin yan yana yapılması dün olduğu gibi bugünde asimilasyon politikasının devamıdır.

izzettin_dogan_fgulen2.jpg

İzzettin Doğan’ın hesaba katmadığı bir şey var Aleviler bundan 60 yıl önceki Aleviler değiller. İzzettin Doğan babasını yolunda giderek kendi aslını inkâr edebilir. Üstlenmiş olduğu misyon gereği Esas Müslüman biziz diyebilir. Esas Müslüman biziz diyenlerin böyle bir projeyi savunması kadar doğal bir şey olamaz. Çünkü onların görevi bu yolla Alevileri asimille etmektir. Bu projenin arka planında AKP iktidarı vardır. AKP iktidarın zorunlu din derslerini yasalaştırmasıyla birlikte, Alevilere “Alevilik, Müslümanlığın bir yorumudur. Bir mezhebidir. Müslümanların ibadet yeri camidir.” Özellikle 1750 yıllarından sonra çokça kullanılan bir söylemini, yeniden gündeme getirerek Alevileri bölmeye çalışıyorlar.

B. Aydın

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler