Cem Vakfı'nın bu etkinlikte ne işi var?

Cem Vakfı'nın bu etkinlikte ne işi var?

Cem Vakfı'nın bu etkinlikte ne işi var? "Alevileri siz Sünnileştiremiyorsanız bırakın biz Şiileştirelim"Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin...

A+A-

Cem Vakfı'nın bu etkinlikte ne işi var?

"Alevileri siz Sünnileştiremiyorsanız bırakın biz Şiileştirelim"

Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 40. günü dolayısıyla Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER), CEM Vakfı Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) tarafından Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda ortak bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İran’ın Kum Kenti Cuma İmamı Ayetullah Seyyid Huseyn Buşehr, Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, TİYEMDER Genel Başkanı Selahattin Yazıcı, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurulu Başkanı H. Abdullah Turan, AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay katıldı.

Caferider, Cem Vakfı ile Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Mezunları Derneği'nin (TİYEMDER) ortaklaşa düzenlediği ve Cem TV’den canlı olarak yayınlanan program Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz burada yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişinin Hz. Hüseyin için yas tuttuğunu belirterek, ''Biz buraya gelerek Kerbela'yı uzaktan ziyaret ettik. İstanbul'dan selam yolluyoruz'' dedi.

TİYEMDER Başkanı Selahattin Yazıcı da Kerbela'ya giderek Allah'ın emrini yerine getirmeye çalışan, en yakınlarını bile kaybetmeyi göze alan Hz. Hüseyin'i herkesin örnek alması gerektiğini kaydetti. Yazıcı, zalimden yana olmadıklarını, her zaman şahadet şerbeti içeceklerini söyledi.

Cem Vakfı Alevi Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce de Hz. Hüseyin'in yolculuğunun derin bir muammayı içinde barındırdığını belirterek, bu yolculuğu ''insanın iç alemindeki seyr-ü sefer'' olarak tanımladı.

Konuşmaların ardından törende okunan mersiyeler ve Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu'nun sunduğu temsili taziye gösterisini izleyen vatandaşlar gözyaşı döktü.

Mersiyeler okunurken vatandaşlar elleriyle göğüslerine vurarak Hz. Hüseyin'in acısını hissetmeye çalışarak, ölümünün yasını tuttu.

Cem Vakfı’nın Halkalı’daki "Aşura" Törenlerinde ve bugünkü "Erbain" töreninde Caferiler ile yaptığı işbirliği  “Şiilerin 1970’li yıllarda Ayetullah Medari aracılığıyla dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş ’e söylediği ’’Alevileri siz Sünnileştiremiyorsanız bırakın biz Şiileştirelim’’ yolundaki sözlerini hatırlattı. (Miyase İlknur ; "Alevilik ve Aleviler Üzerinde oynanan oyunlar" yazı dizisi Cumhuriyet - Temmuz 1998 )

Alevi Haber  -  23.01.2011

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.