Cemevi Önergesi TBMM Başkanı Tarafından İade Edildi

Cemevi Önergesi TBMM Başkanı Tarafından İade Edildi

Cemevi Önergesi TBMM Başkanı Tarafından İade Edildi   DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın...

A+A-

Cemevi Önergesi TBMM Başkanı Tarafından İade EdildiCemevi Önergesi TBMM Başkanı Tarafından İade Edildi  

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığına verilen Cemevleri ile ilgili Soru önergesi, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından TBMM İçtüzük hükümlerine uymadığı gerekçesiyle iade edildi. DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediğim 9 Ocak 2008 tarihli önergemde yer alan 7 sorudan 4’ünün TBMM İçtüzük hükümlerine uymadığını bildirmiş, dolayısıyla önergemin tümünü işleme koymadan iade etmiştir.

Sayın Toptan, iade gerekçesinde, “(b) önergenizin (1), (2), (5) ve (6) numaralı soruları İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığından önergeniz işleme konulamamış ve ilişikte iade edilmiştir. Söz konusu sorular çıkartıldığı veya İçtüzük hükümlerine uygun olarak yeniden düzenlendiği takdirde önergeniz işleme konulabilecektir. Bilgilerinizi rica ederim” demiştir.

Sayın Toptan, başka bir önergemi daha iade etmiştir. O nedenle Sayın Toptan’ın ekteki iade yazısında önerge yerine, “önergeleriniz” sözcüğü yer almıştır. İade edilen öteki önergemle ilgili bilgiyi, farklı konu olduğu ve bu konuyla birbirine karışmasını istemediğim için ayrıca vereceğim.

Sayın Köksal Toptan’ın iade gerekçesiyle ilgili olarak şu aşamada bir değerlendirme yapmıyorum.

Takdiri, değerli TÜRKİYE BÜYÜK MİLLETİ’ne bırakıyorum.

TBMM İçtüzüğü’ne uygun olduğu belirtilen sorularımı TBMM Başkanlığı’na yeniden sunacağım.

Bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.

Süleyman Yağız
DSP İstanbul Milletvekili
      

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteğimi bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.                                                                                   
9 Ocak 2008

Süleyman Yağız
DSP İstanbul Milletvekili

1- SÜNNİ kardeşlerimizin ibadet yerlerinin CAMİ olduğu gerçeği hiçbir şekilde tartışılmazken, ALEVİ kardeşlerimizin ibadet yerlerinin CEMEVİ olduğu gerçeğinin de artık hiç tartışma konusu yapılmaksızın kabul edilmesi gerekmiyor mu? (İADE)

2- CEMEVİ’nin de CAMİ statüsüne alınmasının ve CAMİ’lere ve diğer ibadet mekânlarına sağlanan olanaklardan yararlandırılmasının sizce bir sakıncası bulunmakta mıdır? (İADE)

3- Alevi-Bektaşi inancı ve kültürünün anlatımında önemli bir enstrüman olan “BAĞLAMA”nın okullarda ders kapsamına alınması yönünde hükümetinizin bir çalışması var mıdır?

4- Hükümetinizin, Alevi kardeşlerimize yönelik olduğu ileri sürülen, ancak içeriği henüz net olarak açıklanmayan açılımı konusunda bilgi verir misiniz?

5- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz dönemde; Alevi kardeşlerimize ait Karacaahmet Sultan Dergâhı’nın yıktırılması yönündeki girişimleri, geçen süreç içinde nasıl yorumluyorsunuz? (İADE)

6- Alevi köylerine zorla cami yaptırıldığı ve din görevlisi gönderildiği yolunda Alevi kardeşlerimiz tarafından dile getirilen görüşleri nasıl değerlendiriyorsunuz? (İADE)

7- Alevi kardeşlerimizin, “eğitim ve yardımcı kitaplardaki inanç ayrımcılığı ve farklı inançlara hakaret içeren metinlerin kaldırılması” yönündeki taleplerinin karşılanması yönünde hükümetinizce bir çalışma yapılacak mıdır?

Alevi Haber Özel Haber
www.alevihaber.com
21 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.