Cezaevinde Samanyolu TV'ye izin var, Alevi kanallarına yok

Cezaevinde Samanyolu TV'ye izin var, Alevi kanallarına yok

Cezaevinde Samanyolu TV'ye izin var, Alevi kanallarına yok Kocaeli 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yatan Ezgin Engin'in Birgün'e...

A+A-

Cezaevinde Samanyolu TV'ye izin var, Alevi kanallarına yokCezaevinde Samanyolu TV'ye izin var, Alevi kanallarına yok
 
Kocaeli 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yatan Ezgin Engin'in Birgün'e yazdığı mektup, cezaevinde Alevilere yapılan ayrımcılığı gözler önüne serdi. Engin, mektubunda cezaevinde çok sayıda Alevi mahkûm bulunmasına ve defalarca talep etmelerine karşın Alevi inancına yönelik yayın yapan Hayat TV, Dem TV, Yol TV gibi kanalların yayınına izin verilmediğini yazdı. Engin, Samanyolu, Kanal 7, Hilal TV gibi kanalların ise kolaylıkla gösterildiğini anlattı.

Mektuplarının “örgütsel propaganda”, “devletin hükümetine ve hükümet başkanına yönelik asılsız itham” gibi gerekçelerle kendilerine verilmediğini ya da karalanarak verildiğini belirten Engin, yasal yayınlara ulaşma haklarının da engellendiğini öne sürdü.

Hastalanan mahkûmların tedavi olanağından yoksun bırakıldığını anlatan Engin, “Ercan Binay adlı bir mahkûm Kocaeli Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü’ne getirildi. Görevli doktor kelepçeyi açtırmadığı için muayene olamadan geri geldi” iddiasında bulundu. Cezaevi revirinde doktor bulunmadığını aktaran Engin, haftada iki gün sağlık ocağından doktorun geldiğini, kurumda diş doktoru olmadığı için diş hastalıklarına branş dışı bir doktorun baktığını söyledi. Mahkûmların ailelerine yönelik engellemelerin de yoğun olarak yaşandığını dile getiren Engin, bir mahkûmun annesine “soyarak arama” dayatmasının yapıldığını savundu. Engin, ayrıca 45/1 sayılı sohbet hakkı genelgesinin yayınlanmasının üzerinden 3 yıl geçmesine karşın, bu haklarından hâlâ yararlanamadıklarını belirtti.

SEVGİM DENİZALTI / BİRGÜN - 29 Ocak 2010
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.