CHP'den Alevi Çalıştayı Raporuna eleştiri

CHP'den Alevi Çalıştayı Raporuna eleştiri

CHP'den Alevi Çalıştayı Raporuna eleştiriCHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'ndan raporla ilgili iddia!Tanrıkulu, yazılı açıklamasında,...

A+A-

CHP'den Alevi Çalıştayı Raporuna eleştiriCHP'den Alevi Çalıştayı Raporuna eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'ndan raporla ilgili iddia!

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, Türkiye'de Alevilerin taleplerinin çok net olduğunu, CHP'nin de bu taleplere sahip çıkan parti olduğunu belirtti.

Açıklanacak raporda, Alevilerin sorunlarını çözecek hiçbir açılım olmayacağını öne süren Tanrıkulu, şöyle devam etti:

''Ne yazık ki, Türkiye'de Alevi meselesi son 9 yıllık AKP iktidarı döneminde bir iç güvenlik konsepti içerisinde ele alınmıştır. Aleviler, nerede oturdukları kayıt altında tutulan bir camia olmuştur. Kendi kültürlerine saygı gösterilmeyen bir yurttaş topluluğu olmuştur ve 9 yıllık AKP iktidarında da bu devam etmiştir. 9 yılın sonunda AKP iktidarı tam da sıkıştığı bir dönemde yarın açıklayacağı raporla kamuoyunu yanıltmaya çalışacaktır.

Alevilerin Cemevlerinin ibadethane olmasını, zorunlu din derslerinin de kaldırılmasını talep ettikleri bilinmektedir. Bugüne kadar AKP bu konuda bir adım atmamıştır, yarın açıklayacağı raporda da bir adım atmayacaktır. AKP'nin bu konuda bir görüşü yoktur. Her ne kadar Madımak Oteli kamulaştırılmış ise de AKP, Alevilerin somut talebi noktasında burayı bir müzeye dönüştürme eğiliminde değildir. Yarın bu konuda da bir şey söylenmeyecektir. Söylenecek tek şey buranın bir kütüphaneye dönüştürülmesi olacaktır.

Öte yandan hükümet, Alevi dedelerinin devletten maaş alması konusunda bir açıklama yapabilir, ancak Alevi dedelerinin böyle bir talepleri yok. AKP'nin açıklayacağı Alevi Çalıştayı Raporu'nun amacı, göz boyamak ve kamuoyunu yanıltmaktır.''

Tanrıkulu, Diyanet İşleri Başkanlığının, bütün inanç kesimlerinin sorunlarına yanıt verecek bir şekilde yapılandırılması gerektiğini de ifade etti.

Habertürk - AA - 30 Mart 2011 Çarşamba

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.