CHP'den Alevilere Hakaret eden yazara suç duyurusu

CHP'den Alevilere Hakaret eden yazara suç duyurusu

CHP'den Alevilere Hakaret eden yazara suç duyurusu CHP Hatay milletvekili Gökhan Durgun; İnsan yaşamının çok önemli olduğunu ve...

A+A-

CHP'den Alevilere Hakaret eden yazara suç duyurusu CHP'den Alevilere Hakaret eden yazara suç duyurusu

CHP Hatay milletvekili Gökhan Durgun; İnsan yaşamının çok önemli olduğunu ve Suudi Arabistan’ın bir sitem dolayısıyla bir insanı idam etmeye kalkışmasının anlaşılmasının güç olduğunun söyledi.

CHP Hatay İl Binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Hatay milletvekili Gökhan Durgun, Suudi Arabistan’ın Sabri Boğday’ı idam etmeye çalışmasının uluslar arası hukuk kurallarına aykırı olduğunu belirterek, “ Böyle bir yargılama dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bir sitem dolayısıyla bir insanı idam etmek kabul edilemez bir durumdur. Derhal Sabri Boğday’ın adil yargılanması sağlanmalıdır. Biz CHP olarak berber Sabri Boğday’ın idam edilmemesi için elimizden gelenini yapacağız” şeklinde konuştu.

Hatay’daki Alevilere Hakaret…

Kayseri’de yayınlanan Kayseri Gündem Gazetesinde Mehmet Hüsrevoğlu adlı yazarın Hatay’daki Alevilere hakaret ettiğini belirten Durgun , yazar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Durgun Bu yazarın Alevilere hakaret ederek küçük düşürmeye çalıştığını ve “Cumhurbaşkanını kim kurtaracak” adlı yazısında, Arap Alevileri ve Çeşitli inanç grupları hakkında ağır ithamlarda bulunduğunu ve ayrım yaptığını belirterek, bu olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

ALEVİ HABER AJANSI -  20 Mayıs 2008 Salı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.