CHP'li gençler: Doğu'da güneş doğmadan Batı'da sabah olmaz

CHP'li gençler: Doğu'da güneş doğmadan Batı'da sabah olmaz

CHP Maltepe Gençlik Kolları üyesi gençler, AKP-Saray iktidarının Kürt illerinde sürdürdüğü sıkıyönetim saldırılarına tepki gösterdi. Batı'nın...

A+A-

CHP Maltepe Gençlik Kolları üyesi gençler, AKP-Saray iktidarının Kürt illerinde sürdürdüğü sıkıyönetim saldırılarına tepki gösterdi.

Batı'nın sessizliğini bozmak istediklerini kaydeden gençler, polislerinin karargah olarak kullandığı okulların gerçek sahipleri olan öğrencilere teslim edilmesini istedi.

CHP Maltepe Gençlik Kolları üyesi gençler yaptıkları basın açıklaması ile AKP-Saray iktidarının Kürt illerinde sürdürdüğü sıkıyönetim saldırılarına tepki gösterdi.

İstanbul Maltepe ilçesindeki parti binası önünde basın açıklaması yapan CHP'li gençler, Kürt illerinde sivil halkın katledildiğine dikkat çekti, "Doğu'da güneş doğmadan Batı'da sabah olmaz" yazılı pankart açtı.

Gençler yaptıkları açıklamada, "Ülkenin çizilmiş bir sınırı dünyadan bir haber biçimde uyuşturulmaya çalışılırken, sınır öteki yanından anaların feryatları yükselmektedir.

“ Doğu'da kan hiç durmazken, Batı'nın refah içinde gösterilmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

2015 yılında ülkenin bir tarafında darbe ilan edildiğini kaydeden CHP'li gençler, "Sokağa çıkma yasağı ilan etmek nedir?

Zor şartlarda eğitim gören ülkenin geleceği olan çocukların öğretmenlerini çekmek nedir?" diye sordu.

IŞİD çetesinin en büyük desteği Türkiye'den aldığını kaydeden gençler, insan hakları örgütlerinin verilerine göre son bir kaç ayda 550 insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Batı'nın sessizliğini bozmak istediklerini kaydeden gençler, Kürt illerinde özel harekat polislerinin karargah olarak kullandığı okulların gerçek sahipleri olan öğrencilere teslim edilmesini istedi.

Eylemde "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Anaların öfkesi katilleri boğacak" şeklinde sloganlar atıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.