Çiğli'de Gazi Katliamını Anma Etkinliği

Çiğli'de Gazi Katliamını Anma Etkinliği

Çiğli'de Gazi Katliamını Anma Etkinliği               PSAKD Çiğli Şubesi...

A+A-

Çiğli'de Gazi Katliamını Anma EtkinliğiÇiğli'de Gazi Katliamını Anma Etkinliği
              
PSAKD Çiğli Şubesi 12 Mart 2008 Çarşamba akşamı saat 18:30 da dernek binasında  Gazi katliamının yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

   
Düzenlenen etkinlik Gazi katliamında yitirilen canlar için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.Açılış konuşmasını yapan Serdar GÖL katliamın Gaziosmanpaşa’da yoğun olarak yaşayan alevi inançlı ve sisteme muhalif olan insanlarımızın yaşadığı mahallenin devlet destekli gerici faşistlerin pastane ve kahvehaneleri tarayarak başlattığı olaylarda yitirdiğimiz canlarımızın nasıl öldürüldüğünü anlattı.

Göl konuşmasında halkımızın, tarihin her döneminde sürekli katliamlara uğradığını  Maraş’ta Çorum’da, Sivas’da ve Gazi’de  yaşadığımız katliamların sorumlularının yargılanmadığını ifade etti. Bir çok katliam davalarında olduğu gibi kamoyunu tatmin etmek için göstermelik açılan dava örneği Gazi katliamında da görüldügünü  ülkenin İlden ile adliyelerine taşınan davanın peşini bırakmayan Gazi halkının onurlu davasının davamız olduğunu vurguladı. Gazi halkının yaşadığı katliamın dedaylarını anlatarak,  katliamın sorumlularının katillerin halkımıza bir gün hesap vereceğini ve bu davaların, yitirdiğimiz canların unutulmayacağını ifade etti.

 Çiğli'de Gazi Katliamını Anma Etkinliği

Gazi katliamının tarihini ve Gazi halkının yıllarca verdiği mücadelenin  anlatımından sonra sırayı Yaren Türküler Müzik Grubu aldı.

Hep beraber söylenen türküler Gazi'de yaşanan katliamda yitirdiğimiz canlar için okundu. Türkülerle devam eden etkinlik 20:30 da sona erdi.

Alevi Haber - 12 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.