Cizre'de yaralıların olduğu bodrumlarda son durum

Cizre'de yaralıların olduğu bodrumlarda son durum

Ablukanın 58'inci gününe girdiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde, yaralıların mahsur kaldığı binalara dönük saldırılar sürüyor. Cudi Mahallesi'deki...

A+A-

Ablukanın 58'inci gününe girdiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde, yaralıların mahsur kaldığı binalara dönük saldırılar sürüyor.

Cudi Mahallesi'deki Bostancı ve Narin sokakları ile Sur Mahallesi'ndeki yaralıların sığındığı bodrumlara yapılan saldırılarda şimdiye kadar 66 kişi hayatını kaybetti.

1. BODRUM: 15 YARALI VE YANLARINDAKİ 9 KİŞİDEN HABER YOK

DİHA’nın haberine göre, Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'ta 31 kişinin sığındığı evin, 23 Ocak'ta tanklardan yapılan top atışları ile vurulması sonrası yaralananlar 19 gündür hastaneye kaldırılmayı bekliyor.

Yaralılardan 7'si geçen sürede hastaneye kaldırılmadığı için yaşamını yitirirken, 15 yaralı ve yanlarındaki 9 kişiden de 11 gündür haber yok.

HDP milletvekillerinin yaralıların kurtarılması için İçişleri Bakanlığı ile günlerce sürdürdüğü görüşmeler de sonuçsuz kaldı.

Yine HDP heyeti ile TTB ve SES üyesi gönüllü sağlıkçıların yaralıları kurtarmak üzere Cizre'ye gitme girişimleri de engellendi.

Cizre Belediyesi'ne ait ambulanslar günlerce yaralıların bulunduğu sokağa girmeye çalıştı, fakat her seferinde "çatışma var" denilerek geri gönderildi.

Üst katları saldırılarda tamamen yıkılın binanın bodrumunda günlerdir ne su ne gıda ne de yaralılar için pansuman malzemesi bulunuyor.

İKİNCİ BODRUM: 62 KİŞİDEN 39'U YAŞAMINI YİTİRDİ, 23 KİŞİDEN İSE HABER YOK

Yine Cudi Mahallesi'ndeki Narin Sokak'ta içinde 62 yaralının bulunduğu bina, tanklardan yapılan top atışları ile saldırıya uğradı. Binanın üst katlarında saldırı sonrası çıkan yangının yaralıların bulunduğu bodrumun bir bölümüne sıçraması sonucu 9 kişi yanarak can verdi.

Aynı gün binanın önüne çıkmak isteyen Abdullah Gün adlı 16 yaşındaki çocuk ise açılan ateş sonucu katledildi.

Binaya 7 Şubat'ta operasyon düzenlendi. Saldırıyı ilk olarak TRT haber "60 terörist etkisiz hale getirildi" şeklinde duyurdu. Yaşanan katliamın gizlenmesi için ise hükümet yetkilileri tarafından farklı açıklamalar yapılmaya başlandı.

Başbakan Davutoğlu, TRT'nin haberini yalanlanarak Şırnak Valiliği tarafından "10 kişi öldürüldü" açıklamasını esas aldıklarını söyledi.

Dün akşam saatlerinde mahalleye giden Cizre Belediyesi'ne ait ambulanslar ise 27 kişinin yanmış ve parçalanmış cenazelerini alarak hastaneye kaldırdı. Bugün de mahalleden 12 cenaze daha alınarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Binada bulunan 23 kişinin akıbeti ise bilinmiyor.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yaralılara ulaştıkları son gün aldıkları bilgide 10 cenaze ve 52 kişinin bulunduğunu öğrendiklerini, bodrumda bulunan insanların tamamının katliamda yaşamını yitirdikleri yönünde kuşkularının olduklarını söyledi.

ÜÇÜNCÜ BODRUM: 20 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 25 KİŞİ YARALI

Bugün ise Sur Mahallesi'nde 45 yaralının sığındığı binada tanklardan açılan ateşle binanın üst katlarının yıkılması ve bodrumunun bir bölümünün de polis tarafından benzin dökülerek yakılması sonucu çıkan yangında yaralılardan 20'si yaşamını yitirdi. 25 yaralı ise infazla karşı karşıya.

Yaralılar arasında bulunan HDP Milas eski İlçe Eş Başkanı Derya Koç kendisiyle kurulan son irtibatta, bodrumun duvarlarının yıkıldığını ve Mehter Marşı çalan zırhlı araçlardan içeriye atılan gazlardan dolayı nefes alamayacak durumda olduklarını söyledi. Koç, "Nefes alamıyoruz, yaralıların durumu ağır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.