ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN, OKUSUN, GÜLÜMSESİNLER

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN, OKUSUN, GÜLÜMSESİNLER

Aşk ile YETİŞ YA HIZIR diye çağrılandır. Hızır Kalpte filizlenen umuttur.Yüreğimizi saran sevgi, aklımıza iyilik ve dayanışma uyandıran çerağdır.

A+A-

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN, OKUSUN, GÜLÜMSESİNLER

- Turan Eser -
Hızır ayındayız. Üç can bir Hızır Cemi olur. 30 Can olup bir olur Üç Canın Kapısına varır.

Bozatlı Hızır bizi darda olana yetiştirsin diye, Britanya Alevi Federasyonu’na bağlı Manchester Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi üyeleri, ayrıca dört can adına düştük biz Bozatlı Hızır’ın gösterdiği ve öğütlediği dayanışma, yardımlaşma ve paylaşım yoluna...

Hızır lokmalarımızla üç kapıyı çaldık.

Savaşların, katliamların, cinayetlerin, iktidar hırsının, kibrin, bencilliğin, para ve maddi menfaatlerin arasında unutmuştuk biz insanlar Hızır olup darda olana koşmayı, paylaşmayı ve dayanışmayı.

Oysa Ankara'da yani başımızdaki çöpten hayatını kazanan Çingene/ Roman Ali ve beş çocuklu ailesi yokluğun ve yoksulluğun cehenneminde, Anadolu'nun resmen ötekileştirdiği diğer yarısında ise okumak icin tüm imkansızlıklara rağmen her gün aşkla ve öğrenme tutkusuyla okullarına koşan minik kalplere ya da ailesini geçindirmek uğruna km lerce yolları aşıp Viranşehir’den Antalya’ya portakal toplamaya gelip 13 yaşındaki Berivan’ını yürek sızısı yapan ailenin göz yaşını silmeye gelmeliydi her can bir Hızır olup.

Hızır olmalı insan..
Kalbindeki Hızır’ı uyandırmalı...

Biz de karınca kararınca Hızır ayında bir farkındalık yaratmak kapılara vardık...
Üç dert üç kapıydı Hızır lokmalarının uğradığı;
Yoksulluğun
Eğitim hakkı
Çocuk işçiliğinin

İLK KAPIDA masum paklar yani çocuklar vardı.
ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN, OKUSUN, GÜLÜMSESİNLER...
Kalbimize mihman olan Hızır aşkı ile masum pak bildiğimiz çocuklarımızın elinden tutmak, üşümesinler, okusunlar ve gözlerinde gülümsemeler eksik olmasın diye, 26 ilkokul öğrencisi çocuğumuz için Şırnak’a vardık.
Masum paklarımızın her birine kışlık mont, bere, atkı, eldiven, okul Çantası, kitaplar, defterler, kalemler, boyalar, silgiler, kalem açacakları aldık.

Yeryüzü çocukların ve Hızır aşkının yüzü olsun. Kimseler çocuklarımızın yaşamını ve geleceğini bozamasın diye niyetlendik. Bozatlı Hızır tüm çocukların yar ve yardımcısı olsun.

VARDIĞIMIZ İKİNCİ KAPIDA; Yaşamını çöpten kazanan atık kağıt ve plastik toplayıcı bir roman aile vardı.
Üç odalı bir gecekonduda yere sevdikleri kartonlar ve kilim üzerinde yaşıyorlar. 5 çocuklu bu ailemize halılar, TV, Buzdolabı, bir koltuk takımı alıp evini dizdik. Çocuklarına hediyeler aldık. Ailenin ve çocukların sevinçlerini birlikte yaşadık ve bu ikinci KAPIDA da HIZIR lokmalarımızı böyle paylaştık
Hızır karanlıklarda yükselen aydınlığa kavuşma çığlığını duyandır, çaresizlikten kendisine sığınana kucak açandır. Üşüyenin güneşi, darda olanı kurtarıcısı olsun.

ÜÇÜNCÜ KAPIDA çocuk işçiler adına, 26 Ocak’ta Antalya bir portakal bahçesinde çalışırken fortum ve fırtınanın uçurduğu sac ile yaşamını yitiren 13 yaşındaki BERİVAN KARAKEÇİLİ’nin Urfa Viranşehirdeki ailesinin kapısını çaldık. Berivan’ın mezarını ziyaret ettik.
10 çocuklu bu aileye ise gıda yardımının yanı sıra nakit yardımında bulunduk.
Çocuklar okusun, çocuk işçisi olmasın, güvencesiz işyerlerinde ölmesinler, Hızır her daim onların yanında olsun.

Darda olanın Dârına
Zorda olanın Zârına
Aman diyenin Cârına
Hasta olanın İmdadına
HAK için yola çıkmışlara
Yetiş ya Bozatlı Hızır ...

Aşk ile YETİŞ YA HIZIR diye çağrılandır. Hızır Kalpte filizlenen umuttur.
Yüreğimizi saran sevgi, aklımıza iyilik ve dayanışma uyandıran çerağdır.

Yetiş carımıza Bozatlı Hızır.

Hızır dini, dili, rengi, cinsiyeti ne olursa olsun tüm mazlumların,darda olanların , zorda kalanların carına yetişendir.

Hızır heran darda olan için hazır ve çocukların gözlerindeki gülümsemededir.
Hızır önce çocukların, kadınların, yoksulların, mültecilerin, kimsesizlerin ve tüm mağdurların, darda olanların ve cümlemizin yardımcısı, gözcüsü, bekçisi ola.
Dördüncü Kapıda da, bu niyetle yola çıkan canlarımız vardı.

Britanya Alevi Federasyonu’na bağlı Manchester Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi üyeleri, ayrıca canımız HIZIR niyetlerini ve lokmalarını bu üç kapıda paylaştı.
Niyetleri ve Hızır lokmaları kabul olsun.

Şubat ayındayız, Hoşgeldin ya Bozatlı Hızır...
Darda olanın Dârına
Zorda olanın Zârına
Aman diyenin Cârına
Hasta olanın İmdadına
HAK için yola çıkmışlara
Yetiş ya Bozatlı Hızır ...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.