Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bazı Alevi Derneklerini Kabul Etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bazı Alevi Derneklerini Kabul Etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bazı Alevi Derneklerini Kabul Etti.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 7 Eylül 2007 tarihinde Köşkte...

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bazı Alevi Derneklerini Kabul Etti.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bazı Alevi Derneklerini Kabul Etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 7 Eylül 2007 tarihinde Köşkte verilen resepsiyona Alevi örgütlerinin davet edilmediği yönündeki iddialar basına yansımıştı.

Bu resepsiyondan  kısa bir süre sonra Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani ALTUN'u Çankaya'da kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugünde, AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Cem Vakfı ve Abdal Musa Vakfı üyelerinden oluşan bir heyeti kabul etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu ve beraberindeki Cem Vakfı ve Abdal Musa Vakfı üyelerinden oluşan heyeti kabul eden Gül, heyet ile bir görüşme gerçekleştirdi.Görüntü almasına izin verilen görüşmeler, basına kapalı gerçekleşti.

Çankaya Köşkü’nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdal Musa Vakfı Sözcüsü Ertuğrul Arslan, Gül’e, Alevi-Bektaşi inancının sorunlarını anlattıklarını belirtti. ’ Arslan, Cumhurbaşkanı Gül’e, Abdal Musa Dergahı’nın açılması talebini ilettiklerini, Gül’ün de görüşmeden duyduğu memnuniyetini aktardığını ve inanç zenginliğinin önemine değindiğini bildirdi. 
 
Ziyaretin ardından, Abdal Musa Vakfı adına yapılan açıklamada, görüşmenin son derece faydalı geçtiği, vakıf çalışmalarının anlatıldığı ve sorunların dile getirildiği kaydedildi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi boyunca Alevi örgütlerine bir AKREDİTASYON uygulacağı gözlerden kaçmıyor.

Özellikle Diyanet ile kol kola faaliyet yürüten, Alevi-islam inancı adı altında aleviliği sünnileştimeye çalışan, ismi dışında Alevilikle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan kimi vakıf ve derneklere kapılarını açacak olan Abdullah Gül'ün, Demokratik Alevi Hareketine bağlı alevi örgütlerine ise ambargo uygulayacağı görülüyor.

"70 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım" ve "herkesi kucaklayacağım" ve "Çankaya'nın kapıları herkese açılacak" gibi renkli söylemlerle Köşke çıkan Abdullah Gül'ün Alevi örgütlerine uyguladığı ambargo kabul edilemez.

Dileriz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk'ün kapılarını Alevilerin gerçek temsilcilerine de açar.

Hatırlanacağı üzere AKP nin geçen 5 yıllık iktidarı döneminde Alevi örgütlerinin hükümet ile görüşme istekleri ve randevu talepleri karşılıksız kalmıştı. AKP hükümetinin Dış işleri Bakanı olan Abdullah Gül'ün aynı tavrı Çankaya'da sürdürüp sürdürmeyeceğini ise zaman gösterecek.


19 Ekim 2007 Cuma

ALEVİ HABER AJANSI

http://www.alevihaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.