Datça'da Cem evi için ilk adım atıldı

Datça'da Cem evi için ilk adım atıldı

Datça'da Cem evi için ilk adım atıldıPir Sultan Abdal Kültür Derneği, Datça’da cem evi yaptırmak üzere belediyeye...

A+A-

Datça'da Cem evi için ilk adım atıldıDatça'da Cem evi için ilk adım atıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Datça’da cem evi yaptırmak üzere belediyeye yazılı başvuruda bulunarak yer talep etti.

Datça’da geçen yıl Sivas katliamının yıldönümü dolayısıyla amfi tiyatroda gerçekleştirilen, 2 Temmuz Anma etkinlikleri sırasında ilk kez gündeme gelen cem evi için nihayet düğmeye basıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şubesi tarafından hafta sonu Özbel çayevinde düzenlenen ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı aşure gününde bir kez daha dile getirilen cem ve kültür evi için dernek yöneticileri tarafından belediyeye başvuruda bulunuldu.

Dernek Başkanı Aziz Erdoğan, Başkan yardımcısı Pakize Ergin ve Yönetim Kurulu üyesi Sevinç Çicek, 13 Ocak Çarşamba günü Belediye Başkanı Şener Tokcan’ı makamında ziyaret etti. Dernek yöneticileri tarafından Belediye Başkan’ı Tokcan’a teslim edilen başvuru dilekçesinde şu görüşlere yer verildi:

Başkanı ve yöneticileri olduğumuz Datça Pir Sultan Abdal Kültür Derneği için, Başkanlığınızca uygun görülen, mülkiyeti belediyenize veya maliyeye ait ekteki projemize uygun Kültür ve Cem evi yaptırmak istiyoruz. Belediyenizce uygun görülen yerin imar plan proje örneğini derneğimize bildirilmesini arz ederim

Belediye Başkanı Tokcan’ın, kabul ederek işleme koyduğu dilekçeyi aynı gün gerekli incelemenin yapılması için İmar İşleri Müdürlüğü’ne gönderdiği öğrenildi.

Dadyagazete.com - 15.01.2010

Aşure Günü'nde birlik mesajları 

DATÇA’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından düzenlenen geleneksel aşure günü, Özbel Çayevi’nde gerçekleştirildi. Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkez Yöneticisi Hasan Yağız’ın da katıldığı etkinlikte kazanlar dolusu aşure pişirilerek ikram edildi. “72 millete bir bakan, emeği en yüce değer sayan” bir anlayışın temsilcisi olduklarını vurgulayan Yağız, “Biz şiddeti sevmiyoruz. Bizi katledenlere sesleniyoruz. Biz bu ülkenin özde unsurlarıyız. Birinci sınıf vatandaşlarıyız. Biz bu ülkede vergi veriyoruz. Bu yüzden demokratik bir anayasa talebimizi lütfen ciddiye alın” dedi.

Dernek Şube Başkanı Aziz Erdoğan ise Alevi Bektaşi felsefesinde tanrı sevgisi, insan sevgisi olduğunu belirtti, “Bizler bütün inançlara saygı duyuyoruz. Herkesin de bizim inançlarımıza saygılı olmasını bekliyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bugünlerde daha çok barış ve kardeşliğe, hoşgörüye ihtiyaç var” dedi.
 
Hürriyet - Mehmet ÇİL /DATÇA, (DHA) -  13 Ocak 2010

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.