Dayakçı zabıtalar açığa alındı

Dayakçı zabıtalar açığa alındı

Dayakçı zabıtalar açığa alındı  Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, içki satan büfeciye dayak atan zabıtaların...

A+A-

Dayakçı zabıtalar açığa alındıDayakçı zabıtalar açığa alındı 

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, içki satan büfeciye dayak atan zabıtaların açığa alındığını ve savcılık soruşturmasının sürdüğünü açıkladı

Keçiören’de içki satan büfeciye çivili sopalarla dayak atıp hastanelik eden iki zabıta açığa alındı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, dayak olayına karışan zabıtaların açığa alındığını savcılığın da gerekli soruşturmayı yaptığını söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan ile Subayevleri’ndeki Aksa Camii’nde cuma namazı kılan Altınok, gazetecilerin Keçiören’deki olayla ilgili sorularını yanıtladı.

Altınok: Ben de tasvip etmiyorum

Altınok, bir gazetecinin, “Başbakan’la birlikteydiniz. Zabıta olayıyla ilgili Başbakan’ın size bir uyarısı oldu mu ya da konu gündeme geldi mi?” sorusu üzerine, başından beri bu olayı tasvip etmediğini ve soruşturma başlattığını söyledi. Altınok şöyle konuştu: “Başından beri ben bunları söyledim. Ama neden ikide bir temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyorlar anlamıyorum. Zaten kamuoyunun önünde cereyan eden bir hadise. Basın toplantısıyla bilgileri verdim. Niye başka şeyler aranıyor bilemiyorum. Başka ne yapabilirim? Söyleyin yapayım.”

Başbakan Erdoğan’a bilgi iması

Başbakan Erdoğan’ın konuyla ilgili bir açıklaması olup olmadığının sorulması üzerine de Altınok, “Bazı şeyler söylenir, bazı şeyler söylenmez. Ama biz verilmesi gereken bilgileri verdik” yanıtını verdi. Altınok, “Sayın Başbakan sadece dinledi mi, yoksa bir yönlendirmesi, tavsiyesi oldu mu?” sorusuna da, “Ben diyorum ki bilgilendirilmesi gerekenleri, belgelerle doğru şekilde bilgilendirdik” dedi.

Vatandaş sokağa çıkamıyordu

Altınok, Keçiören’in ailelerin huzur içinde yaşadığı bir ilçe olduğunu, kendilerinden önce “vatandaşın sokağa çıkamadığını” söyledi. Altınok, geçmiş dönemde “A Takımı” diye isimlendirilen bir grubun belediyenin resmi plakalı araçlarını kullandığı iddiaları ile ilgili soru üzerine de, “O plakaların çoğu şu anda belediyemizde yok. O araçların kimi hurdaya ayrılmış, kimisi başka belediyelere verilmiş” dedi.

‘Büfe değil, bakkal dükkanı...’

Altınok, “Bugün ’1 milyonluk Keçiören’de bir tane bile içkili restoran yok’şeklinde bir haber vardı. Bu, sizin engellemenizden oluşan bir durum mu?” sorusu üzerine de şöyle konuştu: “Eğer içkili bir restoran açmak isteyen varsa kanunun gerektirdiği evrakları tamamlarsa açabilir. Bana gelmesine de gerek yok. Bu ülkede içene de içmeyene de saygı göstereceğiz. Belediye kimsenin de zorla kolundan tutup, ’Gel bunu aç’diyemez. Sonra burası büfe değil bakkal dükkanı. Olayları birbirine karıştırmayalım.”

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A BİLGİ VERDİ

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, dün Başbakan Tayyip Erdoğan’la Subayevleri’ndeki Aksa Camii’nde cuma namazı kıldı. Altınok, cumanın ardından gazetecilerin Keçiören’de meydana gelen içki dayağıyla ilgili soruları yanıtladı. Altınok bir gazetecinin, “Zabıta olayıyla ilgili Sayın Başbakan’ın size bir uyarısı oldu mu?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi: “Bilgilendirilmesi gereken leri, belgelerle doğru şekilde bilgilendirdik.”
 
VATAN - 30.08.2008 Cumartesi

Altınok: Zabıtaları açığa aldık

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, dayak olayıyla ilgili iki zabıta memurunu önceki gün açığa aldıklarını, savcılığın gerekli soruşturmayı başlattığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın da cuma namazını kıldığı Subayevleri Camisi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, "Bu olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Başından beri bunları söyledim. Ama neden ikide bir temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyorlar bunu anlamıyorum'' dedi. Bir gazetecinin "Başbakan'la birlikteydiniz. Zabıta olayıyla ilgili size bir uyarısı oldu mu ya da konu gündeme geldi mi" sorusuna "Bazı şeyler söylenir, bazı şeyler söylenmez. Ama biz verilmesi gereken bilgileri verdik'' yanıtını verdi. Altınok, soruşturmanın gecikip gecikmediğinin sorusuna "Burası diktatörlük ülkesi değil. Soruşturma mekanizmaları var. Sonuçta iki tane zabıta memuru açığa alınmıştır" dedi

SABAH - 30 Ağustos 2008, Cumartesi

İçki satışına dayak: 2 zabıta açığa alındı

Ankara Keçiören'de bir büfeciyi içki sattığı gerekçesiyle dövdükleri iddia edilen iki zabıta açığa alındı. 

Açığa alınan zabıtaların güvenlik kamerasının kaydettiği, Keçiören'deki büfe sahibi Metin Şahin'e darp görünteleri basına yansımıştı.

Şahin, zabıtaların kendisini büfede içki sattığı gerekçesiyle dövdüklerini iddia etmişti. Ancak Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok hem bu iddiayı reddetmiş hem de iki zabıta ile ilgili "Bunlar terörist değil, devlet memuru " demişti.

Altınok  basın toplantısında  kendi görevlilerinin büfeciden dayak yediğini de ileri sürmüştü.

Açığa alınan zabıtalar hakkındaki  iddialarla ilgili savcılık da soruşturma yürütüyor.

CNNTURK - 29 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.