Dedeler çok kızdı

Dedeler çok kızdı

Dedeler çok kızdı  ALEVİ dedeleri, AKŞAM’ın manşetten duyurduğu “AKP’nin iftarına katılanlar düşkündür”...

A+A-

Dedeler çok kızdıDedeler çok kızdı
 
ALEVİ dedeleri, AKŞAM’ın manşetten duyurduğu “AKP’nin iftarına katılanlar düşkündür” bildirisini yayınladı. AKP’nin organize ettiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün gerçekleşecek olan “Muharrem Orucu İftar Yemeği”ne karşı 12 Alevi dedesi bildiri yayınladı. Tartışmalara kızan AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu ise, “Kavga var deseniz herkes koşar, barış var diyoruz gelmiyorlar. Vakitsiz öten çok horoz var” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Araştırmaları Merkezi, iftarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen ve çok sayıda Alevi ile Bektaşi örgütünün katılımıyla gerçekleşen toplantıda, “12 İmam”ı temsilen bir araya gelen 12 dede, bir bildiri yayınladı ve “Aleviler, bu iftara katılmasınlar” çağrısında bulundu.

AKP ŞOV YAPACAK

“Alevileri AKP’ye açmayı hedefleyen yemek, bütün olarak Muharrem orucu açımıyla herhangi bir ilişkisi olmayan bir gösteridir, şov amaçlıdır” denilen bildiride yemeğe katılanların en büyük müeyyide olan “düşkünlük”le niteleneceği belirtildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kazım Genç de “AKP’nin Alevi açılımı, Alevileri asimile ederek bitirme söylemidir. AKP iktidarı, bu kez bünyesine kattığı devşirme Aleviler eliyle, Alevilerin inançsal, kültürel, siyasal değerlerinin çürütülmesi, aşındırılması yönünde sözde ‘Alevi açılımı’ adı altında sinsi bir asimilasyon planını ortaya koymuş bulunmaktadır. Önümüzdeki sofra bir Hızır Paşa sofrasıdır” dedi.

KATILIM AZ OLACAK

Alevi Dernekleri Federasyonu sözcüsü Metin Tarhan da, iftar programına katılımın az olacağını ve Türkiye’de bulunan 279 alevi kuruluşundan yalnızca 8’inin iftara katılacağını öne sürdü. Tarhan, iftara katılacak kurumlar arasında Cemevleri Birliği Federasyonu ve buna bağlı 7 dernek ile Abdal Musa Vakfı’nın bulunduğunu söyledi.

Kıvanç EL / ANKARA 
AKŞAM - 11 Ocak 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.