Dedesli Türkmenleri şenliğe hazırlanıyor

Dedesli Türkmenleri şenliğe hazırlanıyor

Dedesli Türkmenleri şenliğe hazırlanıyor Çorum’un en geniş kapsamlı şenliği olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 18 Mayıs tarihinde...

A+A-

Dedesli Türkmenleri şenliğe hazırlanıyorDedesli Türkmenleri şenliğe hazırlanıyor

Çorum’un en geniş kapsamlı şenliği olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Dedesli Ovası Türkmen Şenlikleri’ne Türk Halk Müziği’nin en büyük seslerinden Sabahat Akkiraz sahne alacak.

Çorum’un en geniş kapsamlı şenliği olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Dedesli Ovası Türkmen Şenlikleri’ne Türk Halk Müziği’nin en büyük seslerinden Sabahat Akkiraz sahne alacak. Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Derneği ile merkezi Ankara’da bulunan Dedesli Ovası Bizim Köyler Derneği tarafından bu yıl 8.si düzenlenecek olan Dedesli Türkmen Şenlikleri 18 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Çorum’da Dedesli Türkmen aşiretine bağlı 12 tane Alevi-Türkmen köyünün bir araya gelerek oluşturduğu Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Derneği tarafından organize edilen şenliğe her yıl on bini aşkın vatandaş katılıyor. Yaklaşık 708 yıldır kutlanan ve son 8 yıldır geleneksel hale getirilen Dedesli Ovası Türkmen Şenlikleri’ne bu yıl ilginin daha fazla olması bekleniyor.

Şenliklerde bölgeye özgü oyunlar da yeniden canlanacak. Köse Gezdirme, Deve Çekme, Kız Kaçırma, Atla Gelin Getirme ve Takı töreni gibi binlerce yıllık geleneklerin yeniden canlandırıldığı şenlikler hakkında bilgi veren Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldırım, Merkezi Ankara’da bulunan Dedesliovası Bizim Köyler Derneği ile ortaklaşa yaptıkları şenlik hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Yıldırım, üyelerinin ve Çorumluların isteği üzerine şenlikte Sabahat Akkiraz’ın gelmesine karar verdiklerini açıkladı.

(Çorum/EVRENSEL) - 15 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.