Deniz GEZMİŞ ve Arkadaşları Tokat'ta Anıldı

Deniz GEZMİŞ ve Arkadaşları Tokat'ta Anıldı

Deniz GEZMİŞ ve Arkadaşları Tokat'ta Anıldı   Tokat Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür Evinde, 6 Mayıs Salı günü saat...

A+A-

Deniz GEZMİŞ ve Arkadaşları Tokat'ta AnıldıDeniz GEZMİŞ ve Arkadaşları Tokat'ta Anıldı  
 
Tokat Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür Evinde, 6 Mayıs Salı günü saat 19:00'da, Deniz GEZMİŞ, Hüseyin İNAN, Yusuf ASLAN Anıldı. Anılarına saygı Duruşuyla başlayan etkinlikte Şube başkanı Muharrem ERKAN “ Bundan 36 yıl önce bu ülkede daha özgür özerk bir üniversite istedikleri için daha çağdaş demokratik bir ülke istedikleri için emperyalist güçlerin bu topraklardan çekilmesini istedikleri için dünya halklarına kan ve göz yaşı döktüren ölüm makinesi 6 filonun ülkemizi terk etmesi için bir gurup arkadaşla çıktıkları yolda katledilişlerinin 36. yılı.

Bu anlayış bizlere 1 Mayıs 77 leri Maraşları Sivasları, gazileri yaşattı. Ağızlarından özgürlükleri düşürmeyen iktidar emekçilerin 1 Mayıs 2008 emek özgürlük bayramını gözyaşı acili bol gözyaşlı güne çevirirken hastanenin açıl servisine gelen halkın üzerinde biber gazıyla saldırmışlardır. Bu anlayışlardan kurtulmanın yolu güçlerimizi birleştirmekten geçer dedi.”

Daha sonra söz alan Murat ÖZCAN da denizlerin egemen güçlerin işine gelmediği ve söylediği sözlerin hoşlarına gitmediği için katledildiğini söyledi deniz ve arkadaşları ne diyordu Demokratik Tam Bağımsız Bir Türkiye diyordu. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Türk ve Kurt Halkları Diyordu, Topraksız Köylüye Toprak işçi sınıfının emeğinin karşılığını alabileceği gayri safi milli hâsılanın düzenli dağıtıldığı bir Türkiye diyordu. Egemen güçlerin Emperyalistlerin işine gelmediği için bu üç fidanı bundan 36 yıl önce aramızdan kopardılar.

Konuşmalardan sonra Deniz GEZMİŞ ve arkadaşlarının mücadelsini konu alan sinevizyon gösterisi yapıldı. Etkinlik müzik dinletisi ile sona erdi.

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ TOKAT ŞUBESİ

ALEVİ HABER AJANSI - 7 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.