Deniz SOM : Yeni Madımak

Deniz SOM : Yeni Madımak

Deniz SOM : Yeni MadımakKARABÜK’TE katıldığı bir panelde İslamcı AKP iktidarının enerji politikalarını eleştirdiği için Karabük’ün...

A+A-

Deniz SOM : Yeni MadımakDeniz SOM : Yeni Madımak

KARABÜK’TE katıldığı bir panelde İslamcı AKP iktidarının enerji politikalarını eleştirdiği için Karabük’ün AKP’li Müslüman Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından susturulan ve hakarete uğrayan yazar Latife Tekin, “Birden Madımak aklıma geldi; Madımak’ı hissettim” diyor.

Madımak neydi? 2 Temmuz 1993’te Sıvas’ta Pir Sultan Abdal Şenliği’ne katılanlardan 35 aydın, kuşatıldıkları Madımak Oteli’nde İslamcı faşistlerce yakılarak öldürülmüştü.

Aradan 15 yıl geçmiş.

Önceki gün bir yazar Karabük’te yaşadıklarından korkuya kapılıp 15 yıl önce Sivas’ta tekbir sesleri arasında yakılan yazarları, ozanları anımsıyor ve kaçarcasına kenti terk ediyorsa eğer, bu ülkeyi yönetenler takkelerini önlerine koyup düşünmelidir!

Takkesini önüne koyması gerekenlerin başında da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay geliyor olsa gerek.

Sosyal demokratlıktan dönme AKP’li Müslüman Ertuğrul Günay, Latife Tekin’e bir geçmiş olsun demeliydi; henüz diyemedi!

Belki de dedirtmediler! “Biz ve onlar” üzerine kurulu parti politikası gereği olabilir...

Ortada “mağdur” bir türbanlı olsa hiç kuşkusuz Ertuğrul Günay’ın Başbakanı RTE, daha o dakika telefona sarılmıştı bile!

Veya tüm bu varsayımlar boşuna, çünkü ha Ertuğrul Günay ha Hüseyin Erer; sonuçta ikisi de aynı İslamcı partinin elemanı! Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Latife Tekin’den özür diledi mi ki Kültür Bakanı Ertuğrul Günay dilesin diyebilirsiniz. Sıvas’ta bunların eski gömlekdaşlarından Temel Karamollaoğlu da asla ama asla özür dilememişti!

Üstelik Hüseyin Erer, “Parayı ben verdim; benim istediğim gibi konuşacaksın” gibilerinden demeçlerle üste çıkmaya çalışıyor.

Parayı verip konferansta konuşturma ve tebliğ yazdırma deyince insanın aklına Fetoş geliyor... Amerikalı savcı ne güzel çözdü Fetoş’un taktiğini.

Bu arada Karabük’teki panel sırasında hakarete uğrayan bir başka yazar Onur Caymaz da “Boynunu kırarız” tehdidi aldığını söylüyor.

Görünen o ki, AKP’li Müslümanlar Karabük’te yeni bir Madımak’a soyunmaktan kendilerini zor almışlar. Patlak ampulle ortaçağın karanlığında dolaşıyoruz!

DENİZ SOM
CUMHURİYET - 1 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.