Dernek Kapısına Kesik Tavşan Başı Bırakıldı

Dernek Kapısına Kesik Tavşan Başı Bırakıldı

Dernek Kapısına Kesik Tavşan Başı BırakıldıPİR Sultan Abdal Derneği Ayvalık Şubesi’nin kapısına, 19 Aralık Cumartesi günü saat 16.30...

A+A-

Dernek Kapısına Kesik Tavşan Başı BırakıldıDernek Kapısına Kesik Tavşan Başı Bırakıldı

PİR Sultan Abdal Derneği Ayvalık Şubesi’nin kapısına, 19 Aralık Cumartesi günü saat 16.30 sıralarında bir tabak içerisinde kesik tavşan başı bırakıldı.

Dernek Başkanı Erdal İrfan, bu hareketin Alevileri tahrik etmeye yönelik olduğunu ifade ederek, “Tahriklerin ülkemizde ağır bedeller ödettiğini biliyoruz. Bizler bu kendini bilmez kişileri ciddiye almıyoruz. İnanıyoruz ki bu kişi ya da kişiler bilinçsizce bir şeyler yapmışlardır” dedi.

19 Aralık’ın aynı zamanda, Türkiye’de Alevilerin yaşadığı en büyük katliamlardan biri olan Maraş katliamının 31. yıl dönümü olması nedeniyle olayın ayrı bir soru işareti uyandırdığına da dikkat çeken İrfan, “Ne yazık ki Ökkeş Şendiller gibi Maraş katliamının bir numaralı sanığını sözde Alevi çalıştayına davet eden düşüncenin verdiği cesaret, bu tür tahriklerin yapılmasında etken olabilmektedir” dedi.

İnsanları etnik köken ve dini düşüncelerinden dolayı ayrıştırma, ötekileştirme çabaları kimsenin işine yaramayacaktır” diyen İrfan, özellikle barışa ve kardeşliğe ihtiyaç hissedilen bugünlerde herkesi barışa ve kardeşliğe davet ettiklerini vurguladı. Çok sayıda kişi de derneği arayarak olaya tepkisini dile getirdi.

İzmir / EVRENSEL - 25.12.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.