Dersim Cem Evi dedesinden Alevilere 'birlik' çağrısı

Dersim Cem Evi dedesinden Alevilere 'birlik' çağrısı

Dersim Cem Evi dedesinden Alevilere 'birlik' çağrısıMuharrem ayının son Perşembesi nedeniyle Dersim Cemevi'nde yüzlerce kişinin...

A+A-

Dersim Cem Evi dedesinden Alevilere 'birlik' çağrısıDersim Cem Evi dedesinden Alevilere 'birlik' çağrısı

Muharrem ayının son Perşembesi nedeniyle Dersim Cemevi'nde yüzlerce kişinin katılımıyla cem yapıldı. Dersim Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'in de katıldığı cemde Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt birlik çağrısı yaptı.

Alevilerin Hz. Hasan ve Hüseyin'in Kerbela çölünde yaşamını yitirdiği ay olması nedeniyle yas orucu tuttuğu Muharrem ayı orucunun son Perşembesi olması nedeniyle Dersim Cemevi'nde yüzlerce kişinin katılımıyla cem yapıldı. İki seans halinde yapılan ceme Dersim Belediye Başkanı Songül Erol Abdil de katıldı.

Cem öncesi kısa bir konuşma yapan Alevi Dedesi Ale Ekber Yurt, Hz. Hasan ile Hüseyin'in Kerbela çölünde yine kendilerine İslam'ım diyenler tarafından katledildiğini söyledi. Bu katliamların Maraş, Çorum ve Sivas katliamlarıyla da sürdüğünü belirten Yurt, 'Çağımızın Yezidi hâla Yezit, Hüseyin'i hala Hüseyin. Biz tüm bu saldırılara karşı eğer birlik olmuş olsa idik haklarımızı çoktan almıştık. Ve şimdi de Aleviliğin gündemde olduğu şu günlerde birlik olursak, birlikte mücadele eder ve direnirsek kazanırız. Biz Dersim olarak kendi davamız olmalı. Alevilik camiasının tarihsel davası olan Alevilik davasına sahip çıkmalıyız. İnsanlık onuruna sahip çıkarak yapacağız bunu' diye konuştu.

Konuşmanın ardından ceme geçildi. Cem sonrası ise Ceme gelenlere lokma dağıtımı yapıldı.

DERSİM (DİHA) - ÖZGÜR GÜNDEM - 18.01.2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.