'Dersim' önerisi Erdoğan'dan döndü

'Dersim' önerisi Erdoğan'dan döndü

'Dersim' önerisi Erdoğan'dan döndüBaşbakan, yardımcıları, İçişleri Bakanı ve AKP milletvekilleri ile görüşen...

A+A-

'Dersim' önerisi Erdoğan'dan döndü'Dersim' önerisi Erdoğan'dan döndü

Başbakan, yardımcıları, İçişleri Bakanı ve AKP milletvekilleri ile görüşen Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı temsilcileri, Dersim önerisinde ‘zamana bırakalım’ yanıtını aldılar.

Tunceli’nin adının Dersim olarak değiştirilmesi talebi, Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Kazım Arık ve beraberindeki temsilciler tarafından Başbakan Tayyip Erdoğan’a iletildi. Meclis’te yapılan görüşmede Başbakan, vakıf temsilcilerine ‘hayır’ dedi. AKP hükümetinin, açılımlarda dillendirdiği ‘kısa orta ve uzun vade’ söylemini kullanan Başbakan’ın, bu konunun gündemlerinde olmadığını vurguladığı ve ‘bazı duyarlı kesimler vardır, bu kesimlerin tepkilerini de dikkate alırsanız, zamana bırakalım’ dediği belirtiliyor. Görüşmede, Başbakan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz ve İstanbul milletvekilleri Reha Çamuroğlu ve İbrahim Yiğit de yer aldı.

Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı temsilcilerinin talebi, isim değişikliği ile sınırlı kalmadı. Heyet, Seyit Rıza ve Şeyh Said Nursi’nin mezar yerlerinin bulunmasını, bölgeye ekonomik yatırım yapılmasını ve barajlarla ilgili isteklerini de ileterek, Tayyip Erdoğan’a Dersim olaylarına yönelik tavrından ötürü teşekkür etti. Tayyip Erdoğan heyete siyasal, ekolojik ve inanç değerlerini gözeterek talepleri yerine getireceklerini söyledi.

Başbakan, ‘Alevi açılımı’ ile ilgili çalışmalarının son sürat devam ettiğini vurgulamayı da ihmal etmedi. Tunceli’nin adının Dersim olarak değiştirilmesini ‘sürece bırakan’ ve kısa orta ve uzun vadelerden hangisine yerleştirdiği anlaşılamayan Başbakan, Alevilerin beklentilerinin en uygun şekilde yerine getirileceğini söyledi.

(soL – Haber Merkezi) - 02 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.