Didim'de Aleviler, Sorunlarını Ele Aldı

Didim'de Aleviler, Sorunlarını Ele Aldı

Didim'de Aleviler, Sorunlarını Ele AldıDidim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği "Alevi Örgütlüğünün Dünü, Bugünü ve Sorunları" konulu...

A+A-

Didim'de Aleviler, Sorunlarını Ele AldıDidim'de Aleviler, Sorunlarını Ele Aldı

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği "Alevi Örgütlüğünün Dünü, Bugünü ve Sorunları" konulu bir panel düzenledi.

Cemevi Salonu'nda düzenlenen panelde Araştırmacı-Yazar Esat Korkmaz ve Araştırmacı-Yazar Turabi Saltuk konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda Alevi panele katıldı.

Paneli Cem Evi Dernek Başkanı Yusuf Doğan yönetti. Başkan Doğan, dernek olarak üyelerine bilgilendirme amacıyla bu tür etkinliklerini yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Doğan, tüm üyelerinin Muharrem Ayı dolayısıyla yapacakları etkinliklere davet etti. Doğan'ın ardından konuşan araştırmacı yazar Turabi Saltuk Aleviliğin tarihsel sürecine değinerek Alevilik inancıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saltuk şunları kaydetti; "Semah bizim inanç boyutumuzdur. Üçler, Beşler, Yediler, 4 kapı 40 makam vardır ve olmazsa olmazlarımızdır." dedi Alevilerin inançları doğrultusunda olgunlaştığını belirten Saltuk ; "Şunu da belirtmek isterim ki Tarih Alevilere adil davranmamıştır" diye konuştu.

Araştırmacı-Yazar Esat Korkmaz ise Aleviliğin 11. ve 12.yüzyılda Hacı Bektaşi Veli önderliğinde ve değişik coğrafyalardan beslenerek bugünkü son şeklini aldığını söyledi. Korkmaz, "Alevilikte şu an yaptığımız muhabbet etkinliğidir. Biz burada birbirimizi bilgiyle yıkıyoruz. Örgütlerimiz bir okul gibi bu etkinlikleri sürdürmeliler. Bu etkinliği yaptığımız yere de meydan denir. Alevilikte Tanrı aşktır. Alevlikte din yoktur. Alevilikte inanç içimizdedir. Candır, canandır" diye konuştu.

Haber - 11 Aralık 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.