DİN DERSİ KİTABINDA NAMAZLI ALEVİLİK YALANI!

DİN DERSİ KİTABINDA NAMAZLI ALEVİLİK YALANI!

Nakşibendi şeyhlerinden Esat Coşan'ın Makalat tefsiri referans alınıp, Alevi inancı 5 vakit namazlı, Ramazan oruçlu ve Hac farizalı gibi gösterilerek Alevi çocuklarının kafası karıştırılmaya çalışılmaktadır!

A+A-

alevi-bektasilik.jpg

Zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin lise 12. sınıf öğrencileri için hazırlanan kitabın, 3. ünite konusu olan "İslam Düşüncesinde Tasavvufi Yorumlar" bölümünde "Alevi-Bektaşilik" Nakşibendilik, Kadirilik, Rifailik gibi tipik İslami tarikatlardan birisi olarak ele alınmakta. Daha önce "Diyanet'in Çakma Makalat'la Alevi Asimilasyonu" haberinde değindiğimiz gibi zamanında Nakşiler tarafından içeriği tahribata uğratılan ve Nakşibendi şeyhlerinden Esat Coşan'ın Makalat tefsiri referans alınıp, Alevi inancı 5 vakit namazlı, Ramazan oruçlu ve Hac farizalı gibi gösterilerek açıkça Alevi çocuklarının kafası karıştırılmaya çalışılmaktadır. 

İlgili kitabın Alevi-Bektaşilik bölümünün girişinde (sayfa 79'ta) şu şekilde bir açıklama mevcuttur:

"Hacı Bektaş-ı Veli; ünlü mutasavvıf Hoca Ahmet Yesevi’nin düşüncelerinden etkilenmiş, Orta Asya’dan Anadolu’ya gelerek insanlara ahlaki davranışlarıyla örnek olmuştur. Tasavvufun inceliklerini yaşatarak insanların İslam dinini benimsemelerine yardımcı olmuştur. Hacı Bektaş-ı Veli dört kapı (Şeriat, Tarikat, Marifer ve Hakikat) kırk makam adını verdiği öğretisinde imanın şartlarına, ilim öğrenmeye; namaz, oruç, hac, zekât, abdest, gusül vb. ibadetleri yerine getirmeye vurgu yapmıştır"

Diyanetin nakşi tahribatlı Makalat'ı Aleviler arasında yayma çabasını Diyanet Haber Sitesi dinihaber.com şu şekilde haber yapmıştı:

"Alevi-bektaşi eserleri (Makalat vb.) Nevşehir ilinde özellikle Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı yerlerdeki camilerde namaz öncesi ve sonrası sohbet şeklinde halka sunulmuş ve çok takdir toplamıştı. Alevi vatandaşlarımızın gerçek ve doğru bir inanca sahip olabilmesi açısından kıymetli görülen bu çalışmaların yurt geneline yayılması beklenmektedir." 

12.sinif-din-meb-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.