Dinçer'in eğitimin başına getirilmesi daha anlaşılır hale geliyor

Dinçer'in eğitimin başına getirilmesi daha anlaşılır hale geliyor

Dinçer'in eğitimin başına getirilmesi daha anlaşılır hale geliyorÜnal ÖZMEN / BirGünDiyarbakır AKP il başkanı Halit Akvan, Akit...

A+A-

Dinçer'in eğitimin başına getirilmesi daha anlaşılır hale geliyorDinçer'in eğitimin başına getirilmesi daha anlaşılır hale geliyor

Ünal ÖZMEN / BirGün

Diyarbakır AKP il başkanı Halit Akvan, Akit yazarı Serdar Arseven’i ziyaret edip Diyarbakır’a en az sekiz imam hatip lisesi istediklerini söylemiş. Yazar, talimat üslubu ile “Yeni Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e sevgilerle” diyerek il başkanının istemini Bakana havale ediyor. (27.7.2011 Akit)

Akit yazarının, İHL ve bu okulların öğrenci sayısının artmasına makul bir gerekçesi de var: “Güneydoğu’daki problemi çözmenin ilk şartı ‘kendilerini çaresiz hisseden ve bu histen dolayı örgüt eline düşen’ gençleri kurtarmak.” Bakanın da aynı fikirde olduğundan kuşkumuz yok, mutlaka gereğini yapacaktır. Başbakanın referandum mitinginde söz verdiği yeni cezaevi ile temeli atılır, gelenek olduğu üzere açılışları da cezaeviyle birlikte toplu olarak yapılır.

İl başkanının, partisinin bakanına ulaşma sorunu olduğunu sanmıyoruz. Gazetecinin üslubuna, Hükümeti daha dindar bir yola sevk etme arzusunu güçlendirmek için bir sohbeti rica gibi sunup kendini abartması da sayabiliriz. Fakat bizim bu yazıdan çıkarmamız gereken sonuç bu değil: Şaka bir yana, yeni imam hatipler açma önerisini, Kuran kurslarına devamda yaş sınırının kaldırılması fikrinden ayrı düşünmemek gerekiyor. Bunlar, muhtemelen yeni önerilerle birlikte önümüzdeki sürecin temel eğitim politikaları olacak.

Milli Eğitimin başına "…Türkiye’de Cumhuriyet ilkesinin yerini katılımcı bir yönetime devretmesi gerektiği ve nihayet laiklik ilkesinin yerinin İslam’la bütünleşmesinin gerekli olduğu kanaatini taşıyorum… " (Bilgi ve Hikmet dergisi, sayı 12) diyen Ömer Dinçer’in getirilmesi gittikçe daha anlaşılır hale geliyor.

BirGün - 02 Ağustos 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.