Dink'in eşini öldürmem istendi

Dink'in eşini öldürmem istendi

Dink'in eşini öldürmem istendiİddialara göre, Hrant Dink’in ailesi de tehlike içindeydi.İSTANBUL - Ergenekon iddianamesinin delillerini...

A+A-

Dink'in eşini öldürmem istendiDink'in eşini öldürmem istendi

İddialara göre, Hrant Dink’in ailesi de tehlike içindeydi.

İSTANBUL - Ergenekon iddianamesinin delillerini içeren 441 klasörlük eklerinde ilginç bir iddia dikkat çekti. Keşan 102. Topçu Alayı’nda görevli olduğunu söyleyen Kıdemli Başçavuş Murat Şahan, birliğindeki Alay Komutanı’nın kendisine Hrant Dink’in eşini ve kızını öldürmesi karşılığında 300 bin YTL alacağını, tüm borçlarının da silineceğini söylediğini iddia etmiş. Ancak Murat Şahan daha önce psikolojik tedavi görmüş.

24 Mayıs 2008’de kendiliğinden İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na giderek ifade veren Astsubay Kıdemli Başçavuş Şahan, babasının kanser olması nedeniyle 70 bin YTL borca girdiğini, öncesinde ve sonrasında ise psikolojik tedavi gördüğünü anlattı. Edirne’de göreve başladıktan sonra komutanının kendisini makamına çağırdığını söyleyen Şahan, ifadesinde, “Komutanım, borçlarım olduğunu bildiğini, sıkıntılarımdan haberdar olduğunu ama bunların kalıcı olmayacağını söyleyerek benimle konuşmak istedi” dedi. Şahan’ın, komutanın kendisine Ogün Samast’ın yerinde olmak isteyip istemeyeceğini sorduğunu anlattığı ifadesi şöyle devam ediyor:

‘Pskiyatrik tedavin var, az yatarsın’

“‘Borçlarından kurtulmak ister misin?’ diye sordu. Laiklik hakkında ne düşündüğümü sordu. Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında ne düşündüğümü sordu. Veli Küçük’ü tanıyıp tanımadığımı sordu. Kendisini sadece Ergenekon olayından basından tanıdığımı belirttim. Beni borçlarımdan kurtaracağını, bunun karşılığında Hrant Dink’in ölmesinin yetmediğini, eşinin ve kızının da ölmesi gerektiğini, bunun karşılığında hesabıma 300 bin YTL yatacağını söyledi. Bunun dışında icralık olan borçlarımın da ödeneceğini söyledi. Niye benim seçildiğimi sorduğumda, ‘Rahata kavuşmak istemiyor musun? 19 ay raporun var.’ dedi. Pskiyatrik tedavi gördüğüm için cezamın çok az olacağını, ikinci bir Ogün Samast olacağımı, Veli Küçük’ün örnek davranış gösterdiğini, bunları örnek almamı söyledi.”

Şahan, ifadesinde komutanın bir Başbakan’ın bile askeri üniforma giyerek ve inzibat kolluğu takarak öldürülebileceğini anlattığını da belirterek, kendisine sunulan teklifi kabul etmediğini anlatıyor. Şahan, 118’den bulduğu numaradan Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin’e ulaşarak, Dink’in eşi ve kızının kendilerine dikkat etmesini, yine kendisiyle irtibata geçeceğini söylediğini belirtiyor. (Radikal)

Radikal - 3 Ağustos 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.