Divriği Vakfı Anıtkabir'i ziyaret etti

Divriği Vakfı Anıtkabir'i ziyaret etti

Divriği Vakfı Anıtkabir'i ziyaret ettiDivriği Kültür ve Dayanışma Vakfı, geleneksel hale getirdiği, gençlerle Anıtkabir ziyaretini,...

A+A-

Divriği Vakfı Anıtkabir'i ziyaret ettiDivriği Vakfı Anıtkabir'i ziyaret etti

Divriği Kültür ve Dayanışma Vakfı, geleneksel hale getirdiği, gençlerle Anıtkabir ziyaretini, 9. kez gerçekleştirdi. Her yıl, Gençlik Haftası içindeki bir güne denk getirilen ziyaret, bu kez 10 Mayıs Cumartesi günü yapıldı.

Divriği Vakfı Başkanı Arif Ali Atay , yaklaşık 400 kişinin katıldığı ziyaret için, Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla Ankara'nın çeşitli yerlerinden Anıtkabir'e otobüsler kaldırdıklarını, ayrıca İstanbul'dan da gelen bir grup bulunduğunu söyledi. Katılımcıların ağırlıklı olarak kadınlardan oluştuğunu, bunun da kendilerini oldukça memnun ettiğini dile getiren Atay, "İftihar ediyoruz" dedi. "Genç kızlarımız, kadınlarımız bu tür konularda ne yazık ki kahvede oturmayı tercih eden erkeklerden çok daha duyarlı" diyen Divriği Vakfı Başkanı, Anıtkabir ziyaretlerine kadın hemşerilerinin her zaman daha fazla katılım sağladığını da sözlerine ekledi.

Atay, insanların hassasiyetlerini düşünsel zeminden eylemsel zemine taşıması ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirmesi gerektiğini vurgularken, "Biz de bu vakıf var olduğu sürece geleneksel Anıtkabir ziyaretimizi düzenlemeyi sürdüreceğiz. Gelecek yıl, 10.'sunu yapacağız" diye konuştu.

 Atay, Divriği Vakfı olarak bu yıl ihtiyaç sahibi 170 üniversite öğrencisine burs sağladıklarını, genel merkezlerinin alt katında bulunan restoranları aracılığıyla Divriği kültürünü, türküleriyle, yemekleriyle, semahlarıyla yaşatmaya çalıştıklarını anlattı.

Divriği Kültür ve Dayanışma Vakfı
İletişim: Pir Sultan Abdal Sokak, No: 8, Dikmen - Çankaya / ANKARA
Tel : 0 312 480 76 02 - 04

ANKARA CUMHURİYET / ALEVİ HABER AJANSI - 16 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.