Diyanet-Sen: Alevi açılımını destekliyoruz

Diyanet-Sen: Alevi açılımını destekliyoruz

Diyanet-Sen: Alevi açılımını destekliyoruzDiyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız "Hükümetin Alevi açılımını destekliyoruz....

A+A-

Diyanet-Sen: Alevi açılımını destekliyoruzDiyanet-Sen: Alevi açılımını destekliyoruz

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız "Hükümetin Alevi açılımını destekliyoruz. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaf yaklaşımını da doğru buluyoruz" dedi. Yıldız "Alevilerin kendi sorunlarıyla ilgili talepleri vardır. Hükümetin bu talepleri gidermesi lazım" dedi.

Kayseri- Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, düzenlediği basın toplantısında, Hükümetin Alevi açılımını doğru bulduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Başlatılan çalışmaların sözde kalmamasını istiyoruz. Alevilerin kendi sorunlarıyla ilgili talepleri vardır. Hükümetin bu talepleri gidermesi lazım. Türkiye'de sünni ekolü vardır, Alevi ekolü vardır. Aleviler İslamın bir rengidir. Olayın istismar edilmemesi lazım. Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılması ve okullarda din dersinin kaldırılması isteğinin Alevilerin ortak talebi olmadığını düşünüyorum. "

Yıldız, Baykal'ın çarşaf yaklaşımını da doğru bulduklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "CHP Genel Başkanı Baykal'ın çarşaf yaklaşımını da doğru buluyoruz. CHP'nin bu açılımını, geç kalınmış önemli bir açılım olarak görüyoruz. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Baykal'ın bu açılımdan vaz geçeceğini zannetmiyoruz. CHP Genel Başkanı Baykal'ın bu konudaki sözlerine inanmak istiyoruz."

CUMHURİYET - AA - 22 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.