Diyanet'te Alevi öğrenciye oruç tutmama dayağını tasvip etmedi

Diyanet'te Alevi öğrenciye oruç tutmama dayağını tasvip etmedi

Diyanet'te Alevi öğrenciye oruç tutmama dayağını tasvip etmedi       Diyanet İşler Başkanlığı Din Eğitimi Daire...

A+A-

Diyanet'te Alevi öğrenciye oruç tutmama dayağını tasvip etmedi Diyanet'te Alevi öğrenciye oruç tutmama dayağını tasvip etmedi
     
Diyanet İşler Başkanlığı Din Eğitimi Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata, İstanbul’da bir lisede Alevi bir öğrencinin öğretmen tarafından dövüldüğü iddiasıyla ilgili, "Yanlışı kim yaparsa yapsın tasvip etmelerinin mümkün olmadığını" bildirdi.
     
Ata, Malatya Müftülüğünün düzenlediği "En Temiz Cami" yarışmasında dereceye giren camilerin din görevlileri için düzenlenen ödül töreninin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, İstanbul’da bir lisede Alevi bir öğrencinin dövüldüğü yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Ata, "Yanlışı kim yaparsa yapsın tasvip etmemiz mümkün değildir" dedi.
     
Din eğitiminin okullarda seçmeli olup olmaması yönündeki bir soru üzerine Ata, şunları söyledi:
     
"Sadece Türkiye’de değil gelişmiş tüm ülkelere baktığımız zaman din kültürü ve ahlak bilgisi, yani bütün dinleri tanıtan, onun tarihi sürecinden söz eden dersler genelde zorunlu dersler arasında yer alır. O dersin hedefi insanları din hakkında bilgilendirmektir. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, başta İslam dini olmak üzere, tüm dinler hakkında çocuğun seviyesine uygun, ihtiyacını karşılayacak bilginin verildiği bir ders. Çocuğun inandığı gibi yaşayabilmek ve inancının pratiklerini yerine getirebilmek için ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceriyi kazanabilmesi de seçmeli bir ders olabilir, isteğe bağlı olabilir." Diyanet İşleri Başkanlığının üniversite mezunu personel ihtiyacına yönelik bir soruya da Ata, şu yanıtı verdi:
     
"Vatandaşlarımızın dini ihtiyaçlarını karşılamada en çok ihtiyaç duyduğumuz, nitelikli insan gücü. Bu hizmeti, ancak hizmetin gerektirdiği ehliyete sahip, nitelikli, hem dünü hem bugünü çok iyi tanıyan ve yarınlara da Türkiye’yi birlikte götürecek ufka sahip insanlara ihtiyacımız var. Lisans eğitimi yapmak bugün standartlaşmaya başladı. İhtiyaçlar o denli çeşitlendi ki, yüksek öğretim görmüş, kendisi ile çevresi ile barışık, alması gereken ilimlerle donanmış elemana ihtiyacımız var. Kurumuzun personel politikasına baktığımız zaman çok ciddi bir yüksek öğretim görmüş elemana ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Yeni mezunların yetişmesi için de ümitle bekliyoruz."
     
Milliyet - 8 Aralık 2007

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.