DTP Genel Merkezine yapılan Silahlı saldırıya PSAKD den Kınama

DTP Genel Merkezine yapılan Silahlı saldırıya PSAKD den Kınama

DEMOKRATİK TOPLUM PARTİSİ GENEL MERKEZİ’NEÜlkemizde, sorunlarımızı demokrasi sınırları içerisinde çözmek, barışa, bir arada...

A+A-

DEMOKRATİK TOPLUM PARTİSİ GENEL MERKEZİ’NE

Ülkemizde, sorunlarımızı demokrasi sınırları içerisinde çözmek, barışa, bir arada yaşama dair umutlarımızı pekiştirmemiz gereken bir dönemde geliştirilen ırkçı, faşist ve militarist kışkırtmalar hepimizi kaygılandırmalıdır.

Hrant DİNK cinayetinde açığa çıkan güvenlik güçlerinin korumasında ve kahraman olarak ilan edilen çetelerden sonra, resmi araçlardaki “ya sev, yada terk et” amblemli yazıların açıktan taşınıyor olması da gelinen boyutun vahametini açıklamaya yetmemektedir.
       

Bölgemizde yaşanan savaşın yarattığı istikrarsızlık, Kürt Sorunundaki çözümsüzlük, sınır ötesi operasyon konusunda duyulan istek ve yeniden başlayan çatışmalı ortamla yaşanılan can kayıpları bizleri derinden üzmektedir. Özellikle Beytülşebap İlçesinde yaşanan toplu katliamı kınadığımızı ve olayın hiçbir kuşkuya yer bırakılmayacak şekilde açığa çıkarılmasını beklemekteyiz.

Bütün bu olumsuz gelişmeler karşısında daha duyarlı ve sorumluluk içinde davranılması gerekirken yapılan kışkırtıcı ve hedef gösterici açıklamalar çok tehlikeli bir sürecin habercisi olmaktadır.

Bu nedenle Demokratik Toplum Partisi Genel Merkezi’ne karşı yapılan silahlı saldırıyı kınadığımızı belirtir, faillerinin, azmettiricilerinin bulunmasını ve sorumluluk sahibi kişilerin açıklama ve söylemlerinde daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz.  Saygılarımızla. 04.10.2007 

Kazim GENÇ
PSAKD Genel Başkanı
http://www.pirsultan.net/haber_detay.asp?ID=1740

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.