Duisburg ve Bielefeld'de Alevilik Dersleri başladı

Duisburg ve Bielefeld'de Alevilik Dersleri başladı

Duisburg ve Bielefeld'de Alevilik Dersleri başladı Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun girşimleriyle Almanya’da başlayan Alevilik Dersleri...

A+A-

Duisburg ve Bielefeld'de Alevilik Dersleri başladı Duisburg ve Bielefeld'de Alevilik Dersleri başladı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun girşimleriyle Almanya’da başlayan Alevilik Dersleri giderek yayılıyor. Bu hafta da Kuzeyren Vestfalya Eyaleti’nin Duisburg ve Bielefeld kentlerinde “Alevilik dersleri” verilmeye başlandı.
 
Alevilik dersleri daha önce de bu eyaletin Bergkamen, Wuppertal, Dortmund ve Köln kentlerindeki bazı ilkokullarda başlamıştı. Böylece bu eylatte Alevilik Derslerinin verildiği okul sayısı 6‘ya çıkmış oldu.

Duisburg Kunterbunt Grundschule’de başlayan Alevilik Dersleri’ne ilk aşamada, 30 öğrenci katıldı. İlk derste okul müdürü Marlies Pesch-Krebs, AABF Eğitim Sorumlusu İsmal Kaplan, Maxloh’da bulunan Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ikinci Başkanı Haydar Temiz, dernek yöneticileri, Alevilik dersi öğretmeni Güldane Büyrü-Ejder ve veliler hazır bulundu.

Alevilik derslerinin başlamasıyla ilgili bir açıklama yapan öğretmen Mustafa Mete, ‘‘Biz ev ev dolaşıp Alevilik dersi almak isteyen öğrencileri tespit ettik ve okula kayıt yaptırmalarını sağladık. Alevilik dersinin başlamış olması, Aleviler için büyük bir başarıdır. Öğretimizin okullarda çocuklarımıza öğretilmesi bizim için son derece önemlidir‘‘ şeklinde konuştu.

Duisburg’da oturan velilerin Alevilik derslerine büyük ilgi gösterdiğini belirten AABF Eğitim Sorumlusu İsmail Kaplan ise, bu okulda verilen Alevilik derslerine kentin diğer okullarından da öğrenci geldiğini ifade etti. Kuzeyren Vestaflaya Eyeletin’nin 6 kentinde Alevilik dersleri verildiğini anlatan Kaplan, Alevilik Dersi’nin önümüzdeki eğitim yılında diğer kentlerde verilmesi için çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. Almanya genelinde 500 öğrencinin Alevilik dersleri aldığını belirten Kaplan, ders müfredatının Kuzeyren Verstfalya Eyaleti Eğitim Bakanlığı ve AABF üyelerinden oluşan karma komisyon tarafından hazılandığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca, Bielefeld kentinde de Alevilik Dersleri verilmeye başlandı. Öğretmen Suzan Keser’in Vogelruthschule’de verdiği Alevilik Dersi’ne 15 öğrenci katılıyor.

İlk olarak 2002 yılında Berlin’de başlayan Alevilik Dersleri ayrıca, Baden-Württemberg, Kuzey Ren- Vestfalya, Hessen ve Bavyera Eyaletleri’ndeki okullarda da veriliyor.

YOL HABER - Alevi.com - 05.02.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.