Eğitim-Bir Sen'in Alevilik seminerlerine tepki

Eğitim-Bir Sen'in Alevilik seminerlerine tepki

Eğitim-Bir Sen'in seminerlerine tepkiHükümet yanlısı olarak bilinen Eğitim Bir Sen’in düzenlediği dini içerikli panellere büyük...

A+A-

Eğitim-Bir Sen'in seminerlerine tepkiEğitim-Bir Sen'in seminerlerine tepki

Hükümet yanlısı olarak bilinen Eğitim Bir Sen’in düzenlediği dini içerikli panellere büyük tepki var.

soL (İZMİR) Eğitim-Bir-Sen’in “Okullarda Din Eğitimi ve Öğretimi”, “Eğitimde Yapılandırmacılık ve Din Eğitimi” ile “Ergenlik Dönemi ve Ahlak” konulu seminere Eğitim-Sen İzmir Şubesi ve Alevi-Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu yöneticileri büyük tepki gösterdi.  Seminere katılımın, Valilik oluruyla ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gönderilen resmi yazının yanı sıra öğretmenlerin tek tek telefonla aranarak sağlanmasının da skandal olduğu belirtildi.
 
Konuyla ilgili olarak sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Rıza Özer ve yönetim kurulu üyeleri, müfredatta din eğitimi gibi bir konunun olmadığına dikkat çekti ve “Laik eğitimin zedelenmek istendiği bu dönemde din eğitimi ile ilgili seminer düzenlenmesi dikkat çekici. Bugün 2 Temmuz, bugün Sivas’ta 33 aydın ve demokratın öldürülmesinin yıldönümü. Saygıyla anıyoruz. Din eğitimi adı altında bir eğitim yoktur okullarda. Din eğitimi ve ahlak, ya da dini hareketler gibi konular müfredat dışıdır, milli eğitimin konusu değildir. Kınıyoruz” dedi.

Özer, seminere verilen Valilik oluru yazısında, “…Okul müdürlüklerince yapılacak planlama ile mesleki çalışmalar çakıştırılmamak kaydıyla…” ibaresine karşın, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine tek tek telefon edildiğini belirterek, laik eğitimi zedeleyen kimi olaylar karşısında gönülsüz davranan milli eğitim yetkililerinin konu hükümete yakın olan bir sendikanın faaliyetleri olunca bütün imkanları seferber ettiğini ve seminer örgütlenmesini en kibar ifadesiyle kamuoyunun takdirine bıraktıklarını belirtti.
 
Özer, “Milli Eğitime bağlı özel ve resmi okulların hiçbirinde Din Eğitimi adı altında bir eğitim yapılmamaktadır. Okullarımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi vardır. Bu dersin kimi zaman ders kitapları kimi zaman ders veren kişiler eliyle konuların dışında işlendiği görülmektedir. Bu dersin AİHM kararına göre de seçmeli olması gerektiği unutulmamalıdır. Oysa bu seminer için devletin telefonları bile kullanılmıştır” diye konuştu.
 
Toplantıya katılan Alevi-Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Şehri Tuğcular ise, toplantıya katılan ve Aleviler adına konuşmalar yapan hiçbir kişinin Alevileri temsil etmediğini ve bu kişilerin Alevi dernekleri tarafından dışlanan kişiler olduğunu vurguladı
 
Milli Eğitim Bakanlığı özür dilesin

Tuğcular, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve Eğitim Bir Sen’in kendilerinden özür dilemesini istedi ve şu  açıklamada bulundu: “Hükümet Aleviler üzerindeki çalışmalarını şimdi de İzmir’de seminer adı altında geliştirmeye çalışıyor. Bu sendikanın Aleviler ile ilgili bir seminer düzenlemeye  hakkı yoktur. Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği bu seminere katılan kişiler de ne Alevi kurumlarını ne de Alevileri temsil ediyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu seminerin özellikle yaptırıldığını düşünüyoruz. İzmir’de 70 Alevi derneğinin olduğu bir platform vardır. Ancak ne konuşmacı, ne panelistler, ne böyle bir seminer hakkında bilgi verilmemiş, bizim görüşümüz alınmamıştır. Görüşümüzün alınmadığı ve bizi ifade etmeyen hiçbir çalışmayı kabul etmiyoruz. Sendika ve Milli Eğitim Müdürlüğü bizi ikna edebilecek bir açıklama yapmalı ve özür dilemelidir” diye konuştu.

KAYNAK : SOL HABER - 03.07.2009

***

Hükümet İzmir'i Aleviler İçin Kullanıyor..  
 
İzmir' de düzenlenen Alevilik paneli sendikaları birbirine düşürdü

Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen ile Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen'in düzenlediği 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde yeni yaklaşımlar' konulu seminer ve Alevilik paneli yüzünden kapıştı. Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Rıza Özer'in tepkilerine yanıt veren Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak, "Eğitim sendikasıyız, bu tür seminerleri yaparız, yapmaya da devam edeceğiz. Başarımızı hazmedemiyorlar" dedi.

Alevilik Paneli tartışma yarattı

Eğitim Bir Sen İzmir Şubesi 17-19 Haziran tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik seminer düzenledi. Etkinliğin 3'üncü gününde Alevilik paneli gerçekleştirildi. Ancak Eğitim Sen 1 Nolu Şube yöneticileri, dün basın toplantısı düzenledi, okulların seminerlerine çakışmasına karşın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu seminere ve öğretmenlerin katılımına izin vermesini eleştirdi. Başkan Özer, 'din eğitimi' başlıklı konularında da yer aldığı seminerin içeriğinin müfredata aykırı olduğunu öne sürdü. Basın toplantısına katılan Alevi- Bektaşi ve Yöre Dernekleri İzmir Platformu Dönem Yürütücüsü Şehri Tuğcular, Alevilerle ilgili paneli eleştirdi. Konferans veren Doç.Dr. Osman Eğri'nin alevileri teslim etmediğini, bu seminerin hükümet tarafından bilinçi olarak yaptırıldığını ve İzmir'in özellikle seçildiğini öne sürdü. Tuğcular, Eğitim Bir Sen'den özür beklediklerini kaydetti. 

KAYNAK : Ensonhaber.com - 03.07.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.