Eğitim Sen: Öğrencilere Yönelik Ayrımcı Tutumlar Yaygınlaştı

Eğitim Sen: Öğrencilere Yönelik Ayrımcı Tutumlar Yaygınlaştı

Eğitim-Sen: İsteyen öğrenci oruç tutar, isteyen tutmaz       Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "İsteyen...

A+A-

Eğitim Sen: Öğrencilere Yönelik Ayrımcı Tutumlar YaygınlaştıEğitim-Sen: İsteyen öğrenci oruç tutar, isteyen tutmaz
     
Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "İsteyen öğrenci istediği zaman oruç tutabilir, isteyen öğrenci de oruç tutmayabilir. öğretmenler tarafından bu tür ayrımcılığın yapılması asla kabul edilir bir durum değildir" dedi.
     
Dinçer, 2008 yılı eğitim ve yükseköğretim bütçesi ile ilgili sendikanın genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı sonrasında, İstanbul’da Alevi bir öğrencinin dövüldüğü iddialarını değerlendirdi. Dinçer, okullarda farklı inanç, kimlik ve kültürlerdeki öğrencilere karşı takınılan tutumların sürekli tartışma konusu olduğunu belirtti. Esenyurt’taki lisede meydana gelen olayın ülkeyi yöneten siyaset tarafından münferit gibi gösterilmek isteneceğini iddia eden Dinçer, "Farklı inançlara sahip öğrencilere yönelik ayrımcı tutumların giderek yaygınlaştığı bir gerçektir" dedi.

İsteyen öğrencilerin istediği zaman oruç tutabileceğini, isteyen öğrencinin de oruç tutmayabileceğini söyleyen Dinçer, öğretmenler tarafından bu tür ayrımcılığın yapılmasının asla kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti.
     
Milli Eğitim Bakanlığını bu konuda ciddi önlemler almaya çağırdıklarını belirten Dinçer, sendika olarak alınabilecek önlemlerle ilgili bakanlıkla görüşmeye hazır olduklarını bildirdi. Dinçer, şunları kaydetti:
     
"Bu tutum ileride çocuklarımızda onarılması güç, giderilmesi zor travmaların yaşanmasına neden olacaktır. Böyle bir dışlanmışlık psikolojisi gençlik çağını yaşayan çocukları sonucu kötü olan yollara itebilir. Bunun için bütün yönetici arkadaşlarımızın karşılarındakinin birer çocuk ve genç olduğunu unutmamaları gerekiyor."

Milliyet - 08 Aralık 2007

Eğitim-Sen'den Alevi öğrenciye dayağa tepki
 
Eğitim-Sen'den Alevi öğrenciye dayağa tepkiEğitim - Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "İsteyen öğrenci istediği zaman oruç tutabilir, isteyen öğrenci de oruç tutmayabilir. Öğretmenler tarafından bu tür ayrımcılığın yapılması asla kabul edilir bir durum değildir" dedi.

İstanbul'da Alevi bir öğrencinin dövüldüğü iddialarını değerlendiren Dinçer, okullarda farklı inanç, kimlik ve kültürlerdeki öğrencilere karşı takınılan tutumların sürekli tartışma konusu olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nı bu konuda ciddi önlemler almaya çağırdıklarını belirten Dinçer, şunları söyledi: "Böyle bir dışlanmışlık psikolojisi çocukları kötü yollara itebilir. Bunun için yönetici arkadaşlarımızın karşılarındakinin çocuk olduğunu unutmamaları gerekiyor."

ANKARA - MİLLİYET / 09.12.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.