Eğitim Sen'den EHDAV'a tepki...

Eğitim Sen'den EHDAV'a tepki...

Eğitim Sen'den EHDAV'a tepki...Kısa adı EHDAV olan Ehl-i Beyt Kültür Dayanışma Vakfı'nın yarın Antakya’da düzenleyeceği...

A+A-

Eğitim Sen'den EHDAV'a tepki...Eğitim Sen'den EHDAV'a tepki...

Kısa adı EHDAV olan Ehl-i Beyt Kültür Dayanışma Vakfı'nın yarın Antakya’da düzenleyeceği ve AKP’li Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik , AKP’li Milletvekili Reha Çamuroğlu ve Namık Kemal Zeybek'in katılacağı şölene Eğitim Sen Hatay Şubesinden tepki geldi.

Eğitim Sen Hatay şube Başkanı Servet Kavukoğlu yaptığı yazılı açıklamada; yarın kutlanacak olan Gadir Hum Bayramını kutladıklarını belirterek, “ Hatay Alevilerinin inancında olan reenkarnasyon; 9.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders kitaplarında sapkınlık olarak tanımlanmıştır. Arap Alevilerinin en kutsal bayramı olan Gadir Bayramı’nda konuşmacı olarak gelecek olan Sayın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik acaba alevi toplumuna ne anlatacaktır. Din dersinde zorunlu olarak Sünni inancını öğreterek onları asimle etmek istediklerini mi?  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kuran kursları ve camilere olan desteğini mi? Ya da cem evlerini neden ibadethane olarak kabul etmediklerini mi? Artık yeter! Bizim boş laflara karnımız tok. Sayın Bakan ve EHDAV Vakfı el ele vererek Hatay Alevilerini sisteme nasıl entegre edeceklerini mi hesaplamaktadırlar?  Havada kalacak vaatler ile oylarının mı peşindeler” dedi.

Kavukoğlu; “Amaçları her ne olursa olsun iyi bilinsin ki, Bayramlar barış, kardeşlik ve hoşgörünün simgesidir. Onları siyasi amaçları için kullanmak isteyenlerin hesapları ters tepecektir. EHDAV Vakfı Başkanı Ali Yeral’a sesleniyorum;  Sayın Yeral toplumda hangi zihniyetleri temsil ettikleri herkes tarafından bilinen siyasetçileri konuşmacı olarak çağıracağınıza; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lağvedilmesi, Zorunlu Din Dersinin kaldırılması, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde tüm dinlerin tarihsel olarak işlenmesi ve doğru şekilde yer alması, Aleviler için en büyük bayram olan Gadir bayramının tatil ilan edilmesi için mücadele ediniz.  Bütün bunların ancak demokrasinin tüm kurum ve kurallarının yerleşmesiyle  mümkün olacağının bilinciyle demokrasi için mücadele edin. Namık Kemal ZEYBEK ya da Sayın Hüseyin ÇELİK’i panelde konuşturarak hiçbir sorunu çözemezsiniz. Sorunların çözümü demokrasidedir. Kamusal nitelikli Laik eğitimdedir. Bunlar için birlikte mücadele edelim. Bayramların tüm halklara barış,kardeşlik ve hoşgörü getirmesi dileği ile Aralık ayı içinde kutladığımız Kurban Bayramı, Gadir Bayramı ve Noel kutlu olsun.”

KAYNAK : Alevihaber.com - 14 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.