Eğitimde İnanç Özgürlüğü Tartışılacak

Eğitimde İnanç Özgürlüğü Tartışılacak

Norveç Helsinki Komitesi (NHC) İnanç Özgürlüğü Girişimi ve Ankara Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi eğitimde inanç özgürlüğü üzerine ortak bir...

A+A-

Norveç Helsinki Komitesi (NHC) İnanç Özgürlüğü Girişimi ve Ankara Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi eğitimde inanç özgürlüğü üzerine ortak bir etkinlik düzenliyor.

27 Mart’ta Ankara’da gerçekleştirilecek etkinlikte konu çeşitli sunum ve tartışmalarla farklı perspektiflerden değerlendirilecek.

Akademisyenler, inanç grupları, insan hakları örgütleri ve bürokrasi arasında bir diyalog zemini sağlamayı da amaçlayan etkinlikte İngilizce ve Türkçe simultane çeviri yapılacak.

Sorunlar, görüşler

Etkinliğin açılış konuşmaları Ankara Üniversitesi SBF Dekanı Prof. Serpil Sancar ve NHC Genel Sekreter Yardımcısı Gunnar Ekelove Slydal tarafından yapılacak.

Ankara Üniversitesi SBF Yard. Doç. Dr. Kerem Altıparmak’ın kolaylaştırıcılığında yapılacak ilk oturumun konusu “Eğitimde İnanç Özgürlüğüne Dair Yaşanan Sorunlar”, katılımcıları AKKAV Başkanı İsmet Erdoğan, Ateizm Derneği Üyesi Av. Deniz Emre Sahici, VADİP Eğitim Komisyonu Üyesi Garo Paylan ve MazlumDer Genel Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Ekşi olacak.

Çocuklar

“Çocuklarla Odak Grup Çalışması Sonuçları Sunumu”nun yapılacağı ikinci oturumda Gündem Çocuk  Derneği Koordinatörü Ezgi Koman konuşacak.

Hukuki çerçevenin ele alıncağı üçüncü oturumda ise Ankara Üniversitesi SBF’den Dr. Hasan Vural’ın kolaylaştırıcılığında Erasmus University Rotterdam’dan Doç. Jeroen Temperman  “Uluslararası Hukuk”, NHC İnanç Özgürlüğü Girişimi Proje Yöneticisi Mine Yıldırım ise “Ulusal Mevzuat ve Uygulama” üzerine bilgi verecek, görüşlerini aktaracak.

Çözüm önerileri

Son oturumda ise “Sahadaki Sorunlara İlişkin Tespit ve Çözüm Önerileri” yer alacak.

İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP) Koordinatörü Feray Salman’ın kolaylaştırıcılığında Helsinki Yurttaşlar Derneği Proje Koordinatörü Hakan Ataman “Ayrımcılık Matrisi Üzerinden Örnekler”, ERG Eğitim ve Savunu Koordinatörü Işık Tüzün de “Okullarda Durum ve Örnekler” başlıklarında konuşacak.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki etkinlik, 27 Mart Cuma, saat 09.30-16.30 arası gerçekleşecek. (YY)

* İnanç Özgürlüğü Girişimi: Türkiye'de herkes için düşünce, vicdan, din veya inanç özgürlüğünün korunmasının iyileştirilmesi amacına sahip bir insan hakları projesi.

* Programa buradan ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.