Erdoğan "HAYIR" tavrındaki haklılığımızı ispatladı!

Erdoğan "HAYIR" tavrındaki haklılığımızı ispatladı!

Erdoğan "HAYIR" tavrındaki haklılığımızı ispatladı!Alevi Kadınlar Birliği Basın AçıklamasıBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın...

A+A-

Erdoğan "HAYIR" tavrındaki haklılığımızı ispatladı!Erdoğan "HAYIR" tavrındaki haklılığımızı ispatladı!

Alevi Kadınlar Birliği Basın Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde Alevilere yönelik yaptığı açıklamalar, laf düzeyinde ne söylerse söylesin AKP ve Erdoğan gerçeğini gösteriyor.

Meydanı boş bulan AKP ve Başbakan Erdoğan’ın demokratlıkları, 12 Eylül’le hesaplaşmaları işte bu kadar! Bunlar yalnızca kendilerine demokrat.

AKP zihniyeti Aleviliğe ve Alevilere karşı tahammülsüz. Bunun için dedelere, soya-sopa laf ediyorlar. Alevilerle ilgili “katli vaciptir” fetvaları veren Ebu Suut’a sahip çıkıyorlar, ecdadları’nın Kerbela’da Hüseyin’e yaptığı kendileri de bugün yapıyorlar:  “Bi gıdım su vermem” diyorlar! Bu lafların edildiği sırada ne tesadüftür ki, “para ödenmediği gerekçesiyle” Alevilerin serçesmesi Kerbela’ya çevriliyor: Hacıbektaş ilçesinin elektriği kesiliyor, Hacıbektaş karanlığa ve susuzluğa terkediliyor!

Bütün inançlara ve kültürlere eşit mesafede olması gereken Başbakan’lık makamını, ayrımcılık ve ötekileştirme için kullanan Recep Tayyip Erdoğan’ın Alevilere karşı bu söylemleri, Alevi kamuoyunun kendisine, partisine ve anayasasına karşı aldığı “Hayır” tavrındaki haklılığı ispatlıyor…

8 yıllık iktidarları döneminde Aleviler lehine tek bir adım atmayan, meclisteki çoğunluklarına rağmen, zorunlu din dersleriyle Alevi çocuklarını asimile etmeye devam eden, Cemevlerini tanımayan,  Dedelik kurumunu aşağılayan, ayrımcılığı teşvik ettiklerinden Malatya’da olduğu gibi Alevi kadınlarına saldırıya zemin hazırlayan AKP’nin bugüne kadarki tavırları aslında yapacaklarının da göstergesidir…

Aleviler adına olumlu bir adım atmak bir yana, Alevilere ve onun değerlerine karşı daha da saldırgan bir tavır alan AKP’ye verilecek en önemli cevaplardan biri 12 Eylül günü referandum oylamasında “hayır” demektir.

Erdoğan da, aynı düşüncedekiler de artık bilmelidir ki; Ne Aleviler artık dünkü suskun Aleviler, ne de Türkiye demokrasi güçleri suskun!

Yapılan kampanyalarla ayrımcılığı artıranların, başka inançları hor görenlerin, soy-sop-ırkla uğraşanların 12 Eylül’le hak ettikleri cevap tektir ve bellidir: HAYIR!

Anayasaya Hayır” çünkü, Özemir Asaf’ın “Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler” dediği gibi AKP’nin “beyazı” da kirlidir!

Birsen Temir
Alevi Kadınlar Birliği Başkanı

Alevihaber.com - 10 Eylül 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.