ERDOĞAN'DAN KIZ ÖĞRENCİLERE TÜRBAN VAADİ

ERDOĞAN'DAN KIZ ÖĞRENCİLERE TÜRBAN VAADİ

ERDOĞAN'DAN KIZ ÖĞRENCİLERE TÜRBAN VAADİ'Aşama aşama olacak'Başbakan, iftar yaptığı Kız Öğrenci Yurdu'nda türbanla...

A+A-

ERDOĞAN'DAN KIZ ÖĞRENCİLERE TÜRBAN VAADİERDOĞAN'DAN KIZ ÖĞRENCİLERE TÜRBAN VAADİ

'Aşama aşama olacak'

Başbakan, iftar yaptığı Kız Öğrenci Yurdu'nda türbanla ilgili sorulara, "Bunun için çalışıyoruz. Ama birden olmuyor" dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki akşam yükseköğrenim öğrencilerinin kaldığı Ankara'daki Mehmet Akif Kız Öğrenci Yurdu'nda iftar yaptı. Alınan bilgilere göre, yurtta kalanlardan çoğunun türban takanlardan oluşması nedeniyle Erdoğan'a en çok türban sorunu konusunda sorular yöneltildi. Kız öğrencilerin sorularına 2 saat süreyle cevap veren Erdoğan, türban ve YÖK'le ilgili sorunların anayasa çalışmasıyla aşılacağını söyledi. Erdoğan, "Ne zaman başörtümüzle üniversiteye girebileceğiz?" sorusu üzerine, "Bunun için çalışıyoruz. Bunlar aşama aşama yapılacak şeyler, birden olmuyor. Bazı mutabakatlar aranıyor. Bu konuyu her getirdiğimizde önümüze engel çıkarılıyor. Şu an tek sorunumuz başörtüsü değil. Anayasa meselesi de var. Ama nasıl burada el ele iseniz, üniversitede de öyle olacak. Bu durumun da sonu gelecek. Üniversitelere özgür, istediğiniz gibi girebileceksiniz" dedi.

Mahalle baskısı tartışmalarına değinen Erdoğan şöyle dedi: "Türkiye'de mahalle baskısı olmaz. Başörtülü ve başörtüsüz el ele, kol kola dolaşıyor. Üniversitelerde de böyle olmasını istiyoruz."

ABDULLAH KARAKUŞ
MİLLİYET -07/10/2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.