Eşit yurttaşlık isteyen Alevilere gözaltı

Eşit yurttaşlık isteyen Alevilere gözaltı

Eşit yurttaşlık isteyen Alevilere gözaltıKARTAL (28.10.2009)- Büyük Alevi Mitingine hazırlanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyelerine yönelik engellemeler...

A+A-

Eşit yurttaşlık isteyen Alevilere gözaltıEşit yurttaşlık isteyen Alevilere gözaltı

KARTAL (28.10.2009)- Büyük Alevi Mitingine hazırlanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyelerine yönelik engellemeler başladı. Koşuyolu'nda afiş asan Alevi gençleri gözaltına alındı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy şubesi, 8 Kasım'da Kadıköy Meydanı'nda yapılacak Büyük Alevi Mitingi hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda Koşuyolu civarında afiş asan dernek üyeleri, gözaltına alındı. Koşuyolu Karakoluna götürülen Nedim Gülsen, Ersin Gedik, Barış Aydemir, Haşim Düzgün, Aydın ve Kenan Aydemir ile Erdal Eren Kotan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Av. Kazım Genç’in Emniyet yetkilileri ile görüşmesi sonucunda serbest bırakıldılar.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, yaptığı yazılı açıklamada gözaltıları protesto etti. Açıklamada, “'Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı' için Kadıköy'de gerçekleştirilecek olan Büyük Alevi Mitingi için yapacağımız çalışmalarda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Tüm engellemelere rağmen 8 Kasım’a koşar adımlarla yürüyoruz” denildi.

ATILIM - 28 Ekim 2009

"8 Kasım Büyük Alevi Mitingi" afişini yapanlara gözaltı

8 Kasım'da İstanbul'da yapılacak "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı Mitingi" afişlerini asan dernek üyelerine polis tarafından keyfi gözaltı.

8 Kasım'da Kadıköy Meydanı'nda Alevi Bektaşi Federasyonu ve Bileşenleri tarafından gerçekleştirilecek olan Büyük Alevi Mitingi için afiş asan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy şube üyeleri, Koşuyolu civarında emniyet güçleri tarafından gözaltına alındılar.

Koşuyolu Karakolu'nda tutulan dernek üyelerinin polis tarafından keyfi bir şekilde gözaltına alınmasını ve miting çalışmalarının engellenmesini kınayan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Kadıköy Şubesi konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "'Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı' için Kadıköy'de gerçekleştirilecek olan, Büyük Alevi Mitingi için yapacağımız çalışmalarda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Tüm engellemelere rağmen 8 kasım’a koşar adımlarla yürüyoruz" denildi.

Sendika.Org-İstanbul - 28 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.