Evciler Kültür Sanat Festivali başlıyor

Evciler Kültür Sanat Festivali başlıyor

Evciler'de şenlik başlıyor Bu yıl 11.si düzenlenecek olan Yozgat Çayıralan İlçesi Evciler Beldesi Kültür Sanat Festivali...

A+A-

Evciler Kültür Sanat Festivali başlıyorEvciler'de şenlik başlıyor

Bu yıl 11.si düzenlenecek olan Yozgat Çayıralan İlçesi Evciler Beldesi Kültür Sanat Festivali çalışmaları hızlandı. Festival ile ilgili Evciler Belediyesi ve Evciler Kasabası Derneği başkanları ile görüştük.

Küçük bir Alevi beldesi olan Evciler’de 24-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Evciler Kasabası Kültür Şenliği ilk gün Egemenlik Parkı’nda, ikinci gün Aşık Mahsuni Şerif Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Bir an olsun susmayan telefonları ile görev paylaştıran, ziyarete gelen kasaba halkına hizmet için iş makinelerini seferber etmeye çalışan, “Acaba kaç kilo et gider, kaç kişiye yemek verebiliriz” yoğunluğu içinde etkinlikle ilgili görüşüyoruz Evciler Belediyesi Başkanı Haşim Dalaslan’la. “Daha önceki etkinlikler kültür ve pilav şenlikleriydi. Şimdi daha kapsamlı olması için kültür ve sanat festivaline çevirdik etkinliklerimizi” diyen Dalaslan, sözlerine şöyle devam etti, “24 Temmuz’da gençlik platformu altında yürüttüğümüz etkinliklerimiz olacak. Yerel sanatçılar, semah ekibi de aramızda olacak bunun yanında çeşitli ozan arkadaşlar da gelecek

Belediye ve gençlerin bir araya geldiği ve gençlerin sorunlarına çözüm arayışlarının tartışıldığı platform şenliklerin 1. günü Evciler’de forum şeklinde gerçekleştiriliyor. Konuyla ilgili Belediye Başkanı Haşim Dalaslan, “Daha çok gençlerin istihdam edilmesine dönük projelerimiz var. Her şeyi gençlerle karşılıklı yapıyoruz. Onların fikirleri ve önerileri de bizim için çok önemli. Gençler her şeyimiz. Gençler olmadan olmaz. Ülkeyi gençlere bırakacağız, bu yüzden önemli” ifadelerini kullandı.

Evciler Kasabası Derneği Başkanı Muzaffer Aybar ise “Bu yıl 11.si gerçekleşecek olan şenliğimizi belediyemizle birlikte örgütlemeye çalışıyoruz. Tahminime göre şenliğe 5-6 bin civarında kişi katılacak. Şenliğe hazırlanırken bütün arkadaşlarımızla tek tek diyaloğa geçerek onların da görüş ve fikirlerini alarak şenliği örgütlemeye çalışıyoruz. Hiçbir şeyi kendi kafamıza göre yapmıyoruz. Bizim amacımız halkı birleştirmek, demokratik bir ortam sağlamak” dedi.

Şenliklerle ilgili görüştüğümüz Evciler esnafından Kemal Durak ise sözü hükümete getirerek Başbakana veryansın etti. “Sayın Başbakan birtakım açılımlar yapıyor. Türkiye’deki herkesi açılıma davet ediyor. Biz Evciler kasabası olarak açılımı kendi içimizde yapıyoruz. Başbakan gelsin de açılımı bizim şenliğimizde görsün” diyen Durak, şenliklerde Alevi köylerinden olduğu gibi Sünni köylerinden de insanların bir araya gelerek büyük bir kardeşlik ortamı yarattığını ifade ediyor.

Yakup Aslandoğan - Ümit Kartal - Yozgat / EVRENSEL - 24.07.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.