'Evet, Kızılbaşız, Aleviyiz'

'Evet, Kızılbaşız, Aleviyiz'

'Evet, Kızılbaşız, Aleviyiz'Alevi Bektaşi Federasyonu, Star'daki rezalete ilişkin açıklama yaptı: Basına ve KamuoyunaAlevilere yönelik...

A+A-

'Evet, Kızılbaşız, Aleviyiz''Evet, Kızılbaşız, Aleviyiz'

Alevi Bektaşi Federasyonu, Star'daki rezalete ilişkin açıklama yaptı:

Basına ve Kamuoyuna

Alevilere yönelik hakaretler ve suçlamalara son verilmelidir.

Televizyon Ekranları ve Gazete Köşeleri Alevilere hakaret yerleri değildir.

Kızılbaşız Aleviyiz…

Biz Aleviler bin yıldır bu topraklarda Türkmen, Tahtacı, Sıraç, Çepni olarak anıldık. Bu çeşitli yöresel adlandırmaların yanında ortak ismimiz Kızılbaş idi..

Biz Kızılbaş Aleviler; Bu topraklarda aydınlığın, sevginin, hoşgörünün sahipleri olduk. İncinsende incinme diyen Hünkârın yolundan gittik. Kızılbaşlığımız nedeniyle asıldık, kesildik. Hakaretlere uğradık. İnsanlığa sığmayacak sapık ve sapkın davranışlarla eş görüldük. Hakkımızda Fetvalar verildi, fermanlar yayınlandı. Kızılbaşlığımızdan vazgeçmedik.

Kızılbaşız Aleviyiz…

2009 yılında Kızılbaş Aleviliğin bilindiği konuşulduğu, açılımlara saçılımlara sahne olduğumuz bu günlerde canlı yayında böyle bir hakarete maruz kalmamız kabul edilemez. Halkımız bu tür iftira ve hakaretlerden bıkmıştır. Milyonlarca izleyicinin gözleri önünde bu tür sözleri söyleyenlere tepki verilmesinden hadlerinin bildirilmemesinden bıkmıştır. Biz insanlığın yaşayabileceği en ağır hakarete maruz kalıyoruz, gereği yapılmıyor. Gaf denilip geçilmesi bizleri çileden çıkartmaktadır.

Alevi toplumuna yönelik saldırılar artmaktadır.

Daha çok yeni Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz’ ün söyledikleri ve bizleri suçlaması akabinde böyle bir olayın gelişmesi, bundan sonrası için bizleri endişelenmektedir. Alevi örgütlülüğünün mücadeleleri sonucunda, Alevi toplumunun haklarının verilmesi gerektiğinin çok yoğun olarak kamuoyunda konuşulduğu bu dönemlerde bu tür ağır suçlama ve hakaretlerin peş peşe gelmesi bizleri düşündürmektedir.

Zaten amacı ve içeriği ile toplumu yozlaşmış eden bir programda, canlı yayında toplumumuza karşı bu tür bir hakaretin gerçekleşmesi karşısında RTÜK yetkililerini göreve davet ediyoruz.

Alevi toplumuna yönelik hakaret edilmesi karşısında suskun kalan Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.

Star TV'den Kızılbaş Alevi toplumunun tanıtımı ve bu hakaretin düzeltilmesi için yayın talep ediyoruz.

Televizyon ekranlarda toplumu yozlaştıran, gericileştiren programlar değil, toplumu bütünleştiren, toplumsal barışa katkı sağlayan ve insanları bilinçlendiren programlar yapılmalıdır.

Televizyon Ekranları ve Gazete Köşeleri Alevilere hakaret yerleri değildir. Televizyon ekranlarının Kızılbaş Alevi toplumunun Eşit yurttaşlık haklarının konuşulduğu yerler olmasını istiyoruz. Televizyon ekranlarında birilerinin birilerine sunulduğu peşkeş

çekildiği düzeysiz programlar yerine, bu ülkenin eğitim sağlık ve kültürel sorunlarının, kültürel farklılıkların gösterileceği düzeye çekilmelidir.

Saygılarımızla

Ali KENANOĞLU
Alevi Bektaşi Federasyonu
Genel Başkan Yardımcısı

Alevi Bektaşi Federasyonu
İstanbul Temsilciligi
Tel : (212) 254 02 02

Alevihaber.com - 27 Ağustos 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.