Evlilik programındaki sözler Alevileri kızdırdı

Evlilik programındaki sözler Alevileri kızdırdı

Evlilik programındaki sözler Alevileri kızdırdıAlevi dernekleri özel bir televizyon kanalında yayınlanan evlilik programında inançlarına...

A+A-

Evlilik programındaki sözler Alevileri kızdırdıEvlilik programındaki sözler Alevileri kızdırdı

Alevi dernekleri özel bir televizyon kanalında yayınlanan evlilik programında inançlarına yönelik ifadeleri protesto etti.

Bir evlilik programında, evlenmek isteyen 80 yaşlarında bir kişi tarafından inançlarına hakaret edildiğini iddia eden Aleviler, "Ben Kızılbaş mıyım da kızım yaşındaki bir kadınla evlilik yapacağım?" denmesine tepki gösterdi. Antalya'da Kışlahan Meydanı'nda Alevi dernekleri tarafından düzenlenen protestoda basın açıklaması yapıldı.

Grup adına açıklamayı okuyan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi'nden Zeynep Ertekin, Alevi toplumuna yönelik saldırıların arttığını iddia ederek, izdivaç programında yaşananların bu duruma örnek oluşturduğunu savundu. Alevi toplumunun programda ifade edildiği türden iftira ve hakaretlerden bıktığını dile getiren Ertekin, "Milyonlarca izleyicinin gözleri önünde bu tür sözleri söyleyenlere tepki verilmemesinden, hadlerinin bildirilmemesinden bıkmıştır. Biz insanlığın yaşayabileceği en ağır hakaretlere maruz kalıyoruz, gereği yapılmıyor. Gaf denilip geçilmesi bizleri çileden çıkarmaktadır." dedi.

Toplumun yozlaşmasına yol açan bir programda inançlarına yönelik yapılan hakareti kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Aleviler, savcıları ve RTÜK'ü göreve çağırdı.

KAYNAK : Haber7.com - 31 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.