Ferhat Tunç ülkeyi terk etti

Ferhat Tunç ülkeyi terk etti

“Düşünmeye, konuşmaya, üretmeye bir süreliğine yurt dışında devam edeceğim” diyen sanatçı Ferhat Tunç, yurt dışına çıkışını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

A+A-

Ferhat Tunç bugün Twitter hesabında yaptığı açıklamada hakkında ‘örgüt propagandası’ ve ‘örgüt üyeliği’ iddialarıyla çok sayıda soruşturma ve dava açıldığını sanatçı  “Kimliğim, kişiliğim bana yoldaşlık arz eden bağlamam ve sesimle zor bir yolculuğa çıktım bugün” diyerek yurt dışına çıktığını açıkladı.


Sanatçı Ferhat Tunç’un paylaşımı şöyle:

Hakkımdaki 2 yıllık hapis cezası kararıyla yetinmediler; düğmeye basılmış gibi ‘örgüt propagandası’ ve ‘örgüt üyeliği’ iddialarıyla çok sayıda yeni soruşturma ve davalar açtılar. Dahası hedef gösterdiler. Baskılarıyla, yalanlarıyla bir gün olsun taviz vermedim. Sanatçı kimliğim ile halka karşı sorumluluğumu bir gün olsun ayırmadım. Sesimle yaşadım ama o sesin ahengine de kendim karar verdim ve yine bir gün olsun pişman olmadım. Kimliğim, kişiliğim bana yoldaşlık arz eden bağlamam ve sesimle zor bir yolculuğa çıktım bugün; geride tırnaklarımla kazıdığım bir hayat, yaralı, yorgun bir ülke bırakarak.
Düşünmeye, konuşmaya, üretmeye bir süreliğine yurt dışında devam edeceğim. Bir adım bile geri atmadan. Akıl ve vicdan bugün sessizliği bozmayı işaret ediyor. Bu zamanları hepimizin emeğiyle, mücadelesiyle en az zararla atlatabilir ve ardından rahat bir nefes alabiliriz. Birlikte yeniden hayal kurabilir ve yeniden kazanabiliriz.

Gülvatan Türkünün yankılandığı o günde yine görüşmek umuduyla güzel insan... // www.AleviHaber.com

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum