Fetullah Gülen Müridi İzzettin Doğan'dan İnciler

Fetullah Gülen Müridi İzzettin Doğan'dan İnciler

Fetullah Gülen Hoca’nın musahibi, Cami-Cem ve -Aşevi projesiyle Ankara Tuzluçayır kahramanı Sayın İzzettin Doğan Hoca ve AB siyasi haydutları el ve gönül birliği içinde Aleviliği DİN kategorisine oturttular.

A+A-

Değerli okurlar Sayın İzzettin Doğan Hoca’nın AİHM ye taşıdığı Alevilik Davası 26 Nisan 2016 da sonuçlandı. Hoca Efendi, bu sonuçlanmanın belgelerine dayalı “BÜYÜK DAİRE” adında bir kitap yazdı ve yayınladı. Hoca Efendi’nin bu kitaba yazdığı “Önsöz” den yaptığım alıntıyı izninizle siz okurlarla paylaşacağım.

…”Orta Asya’dan göçlerle beraberinde taşıdıkları İslam anlayışını, kendi inanç önderlerinin yorum ve uygulamalarıyla, Mustafa Kemal’in Anadolu İhtilaline kadar oralarda (dağ başlarında, orman içlerinde ve dere kuytularında BÖ) yaşamlarını ve inançlarını sürdüreceklerdi.

Mustafa Kemal, onlara (Alevilere BÖ) önderlerine, eşit yurttaşlık, herkesin inancında özgür olduğu, Devlet şeklinin Cumhuriyet, siyasal sistemin Laiklik olduğu, Devletin inançlar karşısında tarafsız (neutre) ve yan tutmadığı (impartial) bir toplum düzeni vaat ediyordu. Ve herşeyleriyle, toptan destek verildi. 26 Nisan 2016’ya gelinceye kadar yeni Cumhuriyetin Aleviler için eşit vatandaşlık duygusundan öteye bir şey verdiğini söylemek zordu. O “duygu”nun içinin yeterince ve fiilen doldurulduğunu söylemek de zordur…”

…”Ve nihayet 26 Nisan 2016’da AİHM, 62649/10 numara ile yirmi bir yıldır aralıksız, yılmadan, usanmadan barış içinde ve hukuk yoluyla Alevilerin CEM Vakfı ve taraftarlarının 4 noktada özetlenebilecek hak taleplerini küküm altına alarak kesinleştirdi.

Aleviler ne istiyordu?

1- Alevi İslam inancının yerine getirilmesi ile ilgili hizmetlerin kamu hizmeti olarak sunulması,

2- Alevilerin ibadet yeri olan Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesini,

3- Alevi inanç önderlerinin kamu görevlisi olarak istihdam edilmesini,

4- Alevi yurttaşların İslam inançlarını gelecek kuşaklara aktarabilmesi için (Dede-Baba) inanç önderi yetiştirmek üzere okullar açılması ve diğer inanç hizmetlerinin yerine getirilebilmesi için genel bütçeden her yıl pay ayrılmasını.

Bıkmadan usanmadan 21 yıl süreyle bu hukuk mücadelesinde; cebir, şiddet, kin ve nefreti reddeden; İslam anlayışımıza uygun olarak, hep yanımızda olan Diyanet İşleri Eski Başkanı Dr. Lütfi Doğan, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Ali Kılıçbay, Prof. Dr. Niyazi Öktem, Prof. Dr. Hüseyin Atay, Prof. Dr. Celal Erkut, Prof. Dr. İştar Gözaydın, Prof. Dr. Hülya Turgut, Cem Vakfı Hukuk komisyonu Başkanı Av. Namık Sofuoğlu…” vs. vs. adlar.

Değerli arkadaşlar,

Fetullah Gülen Hoca’nın musahibi, Cami-Cem ve -Aşevi projesiyle Ankara Tuzluçayır kahramanı Sayın İzzettin Doğan Hoca ve AB siyasi haydutları el ve gönül birliği içinde Aleviliği DİN kategorisine oturttular. Küresel zorbalar, kedimden beri evrensel bir kültür olan Aleviliği inkar ederek, yok sayarak, kültürünü çarpıtarak, tarihini karartarak, Alevileri katlederek bitiremediler. Hümanist değerlerle donanımlı Aleviliği bitirmenin tek yolu inanç boyutunu öne çıkararak DNA’sını dejenere (soysuzlaştırma) edip cem evinde uyuşturup boğmak/boğazlamak, esas olarak Vatikan merkezli küresel güçlerin Hint-Avrupa, AB ve BOP programlarında hep vardı zaten. Bu olayda izzettin Hoca misyonunu icra etmiştir.

Alevilikte Öze Dönüş Grubu

Bekir ÖZGÜR 23/12/2016

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.