Fransa’da düzenlenen 2. Alevi Festivali çoşkulu geçti

Fransa’da düzenlenen 2. Alevi Festivali çoşkulu geçti

Gelecekteki tüm asimilasyonlara karşı gençlik ve kadınlarımıza yönelik çalışmalarımızı arttıracağımızda aşikardır. Bu konuda da yoğunlaşmamız kaçınılmazdır.

A+A-
AH- Paris – Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu’nun bu yıl ikincisini düzenlediği 2. Fransa Alevi Festivali’ne kitlesel bir katılım oldu. ” Barış, Demokrasi ve Özgürlük Aşkına” ismi verilen festival, 16 Hazira 2019 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’in Banliyösü Sarcelles semtindeki Nelson Mandela Parkı’nda gerçekleştirildi. Festivale FUAF çatısı altına bir araya gelen Fransa’nın çeşitli kentlerindeki Alevi Kültür Merkezleri ve Alevilerin dostları katıldı.

Festivalle Avrupa ve Türkiye’den gelen Alevi kurum temsilcileri de katıldılar.  Avrupa Alevi Birlikleri Konfedarasyonu, Hacı Bektaş Veli Dergahı Postnişini Veliyettin Ulusoy, Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Eşit Başkan’ı Hakan  Alca, Bölge Milletvekili François Pupponi ve Sarcelles Belediye Başkanı Patrick Haddad sırasıyla sahneye gelerek günün önemini anlatan konuşmalar yaptılar. Alevi – Bektaşi toplumunun örgütlenmesinin önemini anlatan konuşmacılar, örgütlü olmaktan aldıkları güçle baskılara karşı direnerek hak eşitliği mücadele yürüttüklerini ifade ettiler.

Festivalin inançsa ve kültürel boyutlarında semah dönüldü. Davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Festival’de şu sanatçılar sahne aldı: Kitle Cangül Kanat, Şirlem Ketan, Zeynel Aba,Okan Pehlivan, Dertli Divan, Ender Balkır ve Grup Piya. Festival katılımcıların çektikleri coşkulu halaylarla sone erdi.

2. FRANSA ALEVİ FESTİVALİ, DÜNYA KARDEŞLİĞİMİZİN BİR SEMBOLİ OLMUŞTUR ”

FUAF Eşit Başkan’ı Hakan Alca, yaptığı yazılı açıklamada 2.Fransa Alevi Festivali’ne ilişkin şunları ifade etti:

”Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu olarak, 16 Haziran, pazar günü, Paris SARCELLES’de düzenlemiş olduğumuz, 2. Fransa Alevi Festivaline katılan veya katılamayan, gönülleri ile bizlerle birlikte olan tüm canlara selam olsun!

  1. Fransa Alevi Festivali,

Ötekileştirmeden tüm etnik kültürleri, inançları, farklılıkları bağrında barındıran, kucaklayan, sevginin, saygının, barışın, demokrasinin, özgürlüğün ve dünya kardeşliğimizin bir sembolü olmuştur.

Tabandan tavana hepimizin dört elle ortaklaşa çalıştığı, aşkla hizmet ettiği paylaşımlarımızın, emeğin, birlik ve beraberliğimizin sembolü olmuştur.

Kilometrelerce yol katederek, Fransa’nın dört bir yanından buralara gelerek, dostluğumuzu pekiştirmenin, gönüller’imizi birlemenin meydanı olmuştur.

Aramızda olan değerli sanatçı, müzisyen ve zakirlerimizle, insanı ve doğayı kendine örnek alan erenlerimizin deyişlerle, binlerce yıllık süregelen sözlü tarihimizi, inancımızı, yaşatmanın sembolü olmuştur.

Baharın sevincini içimizde yaşatmanın, türküler söyleyerek, zılgıtlar çalarak, birlik halaylarımızı çekerek, doğa, evren ve insanla olan bütünlüğümüzü yaşamanın ve yaşatmanın sembolü olmuştur” dedi.

” VELİYETTİN HÜRREM ULUSOY’A SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ ”

Başkan Alca, ”Bir bütün olarak değerlendirdiğimizde; 2. Fransa Alevi Festivalimiz hedeflerine ulaşmıştır. Öncelikle bizleri 2. Fransa Alevi Festivalimiz’de yalnız bırakmayan değerli onur konuğumuz, Hacı Bektaşı Veli Dergahı Postnişi, Veliyettin Hürrem ULUSOY Efendimiz, birliğimize renk, gücümüze güç katmıştır. Aramızda olması bizleri ve tüm canlarımızı onore etmiştir.
Efendimiz, Veliyettin Hürrem ULUSOY’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Bu yolculukta emeği geçen,
-Val d’Oise Milletvekili François PUPONİ’ye,
-Sarcelles Belediyesi Başkanı Patrick Haddad’a
– Mehmet Gündağ ve Ali Ok Başkanlığında ki, Festival tertip komitesine
-Alanda hizmet eden tüm canlarımıza
-FUAF Bölge eşit başkanlarımıza
-AKM Kurum Başkanları, Yöneticileri ve üyelerimize
-Deyişlerimizle, gülbenglerle ve ritüellerimizle yolumuzu yaşatan, tüm değerli canlara, sanatçı ve müzisyen dostlarımıza
-Federasyonumuzda birliğimiz için emek veren tüm komisyon başkanlarımıza, Yol ve Erkan. UFAF, UJAF, Ma Source, Cenaze Fonu’na…
-YOL TV ve Radyo Anadolu” gibi festivalde yanımızda olan basın yayın organlarımıza
-Maddi ve manevi olarak bizlerden katkılarını esirgemeyen sponsorlarımıza
-Fransa’ nın dört bir yanından Festivale gelen, tüm davetliler ve misafirlerimize
-Devrimci, Demokrat, Aydın, Kürt, Ezidi, Keldani aramızda bulunan bütün canlarımıza,
şahsım ve Federasyonumuz adına, kucak dolusu teşekkürler sunuyorum. İyi ki varsınız, iyiki birlikteyiz, iyiki hepimiz BİR’iz. Birliğimiz daim ola. Cümle canlara aşk olsun, hepinizin emeklerinize sağlık.

Tüm bu faaliyetlerimiz, örgütlü yapımızın, el ele, el Hakk’a şiyarıyla ortaklaşa çalıştığı kazanımlarıdır. Cesaretimiz ve güvenimiz bu işin mayasıdır. Kurumsal ve örgütlü yapımız olmazsa olmazımızdır. FUAF bünyesinde oluşturduğumuz birimlerlerimizle almış olduğumuz bu ortak akılla ortaya çıkmış olan bu tür kollektif çalışmalarımız, bizlere isabetli ve doğru yolda olduğumuzu bir kez daha göstermektedir” dedi.

” ÇOK ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETMEMİZE RAĞMEN, HALEN YOLUN BAŞINDAYIZ”

FUAF Eşit Başkan’ı kazanmlarla ilgili şu ifadeleri kullandı: ”Ama Yeterlimi ? Tabikide Hayır!
Çok önemli kazanımlar elde etmemize rağmen, halen yolun başındayız. Dolaysıyla, daha etkili ve yetkin olmak durumundayız.

Yine bu toplumun katmanları ile, yaşamın her alanına dahil olup, öğretimize sahip çıkarak ve bağlı kalarak, çalışmalarımızla çıtamızı daha yüksek tutup, sorumluluk bilinciyle görevimizi saygı ve sevgi temelleri üzerine yerine getirmeye devam edeceğiz.

Gelecekteki tüm asimilasyonlara karşı gençlik ve kadınlarımıza yönelik çalışmalarımızı arttıracağımızda aşikardır. Bu konuda da yoğunlaşmamız kaçınılmazdır.

  1. Fransa Alevi Festivalimiz’de, Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu olarak, artık kendimize ait bir Genel Merkez’imizin inşasının başlatılmasının da kaçınılmaz olduğunu, tüm FRANSA’DA bulunan Alevi canlarımıza, müjdeledik. 3. Fransa Alevi Festivalimize kadar, yeni genel merkez binamızın inşasının temelini atmayı umut ediyoruz.

Evrensel değerler çerçevesinde, akıl, bilim ve kalbi esas alarak, Ögretimizin ışığında, ilkeli bir duruşla, kucaklayıcı, hoşgörülü bir anlayışla,
Kurumlarımızla,
Gençlerimizle,
Kadınlarımızla,
Yılmadan,
Usanmadan,
Karanlıklara inat, ışık olmaya devam edeceğiz…” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.