FUAF 6. Olağan Kongresi başarıyla gerçekleşti

FUAF 6. Olağan Kongresi başarıyla gerçekleşti

FUAF 6. Olağan Kongresi başarıyla gerçekleşti Fransa'nın Nevers kentinde, 9 Mayıs 2009 tarihinde, onlarca delegenin katılımıyla gerçekleşen,...

A+A-

FUAF 6. Olağan Kongresi başarıyla gerçekleştiFUAF 6. Olağan Kongresi başarıyla gerçekleşti
 
Fransa'nın Nevers kentinde, 9 Mayıs 2009 tarihinde, onlarca delegenin katılımıyla gerçekleşen, FUAF 6. Olağan Kongresine halkın ve basının da ilgisi yoğun oldu.

Delegelerin hep beraber yaptıkları sabah kahvaltısından sonra; FUAF GYK, Denetim ve Disiplin kurulları üyelerinin hazır bulunduğu salona geçildi. Öncelikle kongreyi yönetecek olan Divan seçimi yapıldı, Divana ; Hıdır Temel (Başkan), Gülseren Akkoç ve Seyit Gezek seçildi.

Saygı duruşuyla kongreye başlandı... Kongreye evsahipliği yapan Nevers AKM Başkanı Kenan Yıldız'ın selamlama konuşmasının ardından, FUAF Başkanı Durak Arslan konuşmasını yapmak üzere kürsüdeki yerini aldı.

Arslan; ''Nevers AKM 'yi evsahipliğinden dolayı kutluyorum, Hz.Hüseyin'den, Hallac'dan , Pirsultan'dan Bedrettin'e ve bütün yol önderlerine, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e bu davayı sahiplenenlere ve tüm kurumlarımıza; bu büyük mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyor önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bizi biraraya getiren değerin Alevilik olduğunu hiç unutmayalım, dışımızdaki herkesin bizden hep beklentileri olmuştur ama bizim beklentilerimiz sürekli gözardı edilmiştir. Bizler; kadınlarımız ve gençlerimizin özgün sorunlarından hareketle doğru örgütlenme ve perspektifler ortaya koymalıyız, sanatçılarımızın, yazarlarımızın, aydınlarımızın sorunlarıyla ilgilenmeli, birlikte çözümler üretmeliyiz. İşverenlerimizle sağlam ekonomik temeller üzerinden güçlü bağlar yaratmalıyız. Böylece bu kazançlar üzerinden yeni döneme daha iyi müdahale edilebilinir diye düşünüyorum....'' diyerek konuşmasını sürdürdü.

Katılımcıların da kısa selamlama konuşmalarının ardından,

FUAF'ın 2006-2009 Faaliyet Raporu: Sekreter Hasan Ünal

Mali Rapor : Sayman Selçuk Koç

Denetim Raporu : Dursun Coşar

Disiplin Raporu : Mehmet Ali Ok  tarafından sunuldu.

Sunulan raporlar delegeler tarafından değerlendirildikten sonra ''Raporlar bir bütün olarak aklanmıştır!''.

Raporların incelenmesinden sonra kürsüye davet edilen AABK Başkanı Turgut Öker katılımcıları selamlayarak konuşmasına şöyle devam etti;

''Alevi toplumunun örgütlü gücü, isterse çok şey başaracağını bu kongrede de bir kere daha göstermiştir. Bu kongreye emeği geçen tüm canları saygı ve sevgiyle kutluyorum, her yıl biraz daha büyüyen Alevi örgütlerimiz malesef ki toplumumuzun ihtiyaç ve taleplerine tam olarak karşılık verememektedir, AKM ler birer kraathane gibi çalışmamalı, çağın ve bilimin gereklerine uygun şekillenmeli ve buna uygun projeler üretmelidirler.

Alevilerin gözü kulağı olan Yol TV ye gerekli duyarlılık gösterilmeli ve Yol TV mutlaka yaşatılmalıdır!....''

Başkan Öker'in konuşmasından sonra kürsüye davet edilen, FUAF'ın ilk kurucularından AABK Sekreteri Servet Demir ;

''FUAF Kongresi Fransa'da ki Alevilerin yüz akı ve sorunlarının çözüm merkezidir, kongreyi ve delegeleri bütün içtenliğimle selamlıyorum, Alevi örgütleri; sorunlarımızın çözümünde tam bağımsız ve dik olmalıdır, hiç bir gücün etkisinde kalmaksızın kendi öz değerleri ve evrensel değerler çerçevesinde kendilerini varetmelidirler. Alevi öğretisinin gereği; laik, çağdaş, demokratik ve özgürlükçü bir çizgide hareket etmelidirler..'' diye konuşmasına devam etti..

Hollanda ABF adına kongreye katılan Muharrem Cengiz (Hollanda ABF İkinci Başkanı) FUAF'ın kongresini selamladıktan sonra FUAF ile ortak çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Ardından, tüm Alevi camiasının yakından tanıdığı değerli gazeteci ve Milliyet Gazetesi Avrupa sorumlusu Recai Aksu kürsüye davet edildi. Aksu kongreyi selamladıktan sonra Almanya Alevi örgütlülüğünün ilk kurucularından olduğunu belirterek, ''hep sizinle beraber, sizden birisi olarak, tüm desteğimle, her zaman yanınızda olacağım'' dedi.

Verilen aranın ardından yeni yönetim seçimine geçildi. 141 delegenin oy kullandığı seçimlerdeki oy dağılımı şu şekilde oldu:

Genel Başkanlık için:

Durak Arslan : 93 oy
Leyla Güneş : 47 oy

Yönetim Kurulu için:

Erdal Kılıçkaya : 132 oy
Engin Kelleci : 127 oy
Ali Abbas Sevinç : 126 oy
Erdal Bulut : 126 oy
Hayrullah Aytemir : 125 oy
Muharrem Şahan : 116 oy
Seyit Gezek : 113 oy
Huseyin Çarman : 105 oy
Dursun Coşar : 97 oy
Hıdır Sığıç : 86 oy
Nesrin Yaldırak : 79 oy
Hasan Ünal :  72 oy
Hüseyin Çiçek : 71 oy
Latife Erin: 63 oy
Seyfi Cansaran: 59 oy
Kazım Kızılgöz : 33 oy
Asım Yılmaz : 30 oy

FUAF Yeni Yönetim Kurulu:

Başkan Durak Arslan
Başkan Yrd. Hasan Ünal
Sekreter Hayrullah Aytemir
Sayman Hıdır Sığıç
Basın-Yayın Erdal Kılıçkaya
İnanç-Erkan Hüseyin Çarman
Kurumsallaşma Dursun Coşar
Kültür-Sanat Muharrem Şahan
Eğitim-Araştırma Seyit Gezek
Kadın-Aile ve Çocuk Nesrin Yaldırak
Gençlik Engin Kelleci
Doğa-Çevre Erdal Bulut
Esnaf-İşveren Ali Abbas Sevinç

Yedek Üyeler:

Kazım Kızılgöz
Asım Yılmaz
Seyfi Cansaran

Denetim Kurulu:

Zafer Uzunkaya
Selçuk Koç
İbrahim Mor

Nurettin Kaçan :Yedek
Ali Haydar Özen :Yedek

Disiplin Kurulu:

İsmail Öztürk
Yusuf Doğan
Hüseyin Aydın

Veli Güneş :Yedek
Önder Bektaş :Yedek

KAYNAK : Alevi-fuaf.com / Sebahattin POLAT - Mulhouse AKM Basın-Yayın

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.