Gazeteci Oral Çalışlar Artık Radikal'de Yazacak

Gazeteci Oral Çalışlar Artık Radikal'de Yazacak

Gazeteci Oral Çalışlar Artık Radikal'de YazacakCumhuriyet gazetesinin 16 yıllık yazarı Çalışlar, gazeteden ayrılışını 9 Haziran'da...

A+A-

Gazeteci Oral Çalışlar Artık Radikal'de YazacakGazeteci Oral Çalışlar Artık Radikal'de Yazacak

Cumhuriyet gazetesinin 16 yıllık yazarı Çalışlar, gazeteden ayrılışını 9 Haziran'da kaleme alacağı bir yazıyla açıklayacak. Çalışlar, Radikal gazetesinde hafta beş gün yazacak. İnsel, Çandar, Kadıoğlu ve Oran'ın da günlük Radikal'de yazması bekleniyor.

Gazeteci-yazar Oral Çalışlar, 16 yıldır yazarlık yaptığı Cumhuriyet gazetesine 9 Haziran'da ayrılığını okurlarıyla paylaşarak veda ediyor. Çalışlar, 15 Haziran'da Radikal gazetesinde yazmaya başlayacak.

bianet'in edindiği bilgilere göre, yazar Murat Belge'nin Radikal gazetesinden ayrılmasına üzülen Doğan Grubu'nun sahibi Aydın Doğan, Radikal gazetesini yeni yazarlara açmaya karar verdi.

Ergenekon Operasyonu öncesi olacaktı, şimdi oldu

Gazetede köşe yazısı yazmaları için teklif götürülen yazarlar arasında Radikal İki yazarları Ahmet İnsel, Ayşe Kadıoğlu, Baskın Oran ve Cengiz Çandar'ın adları geçiyor. Ancak bu kişilerden İnsel, kendisine bu yönde henüz bir teklifin gelmediğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre Oran, Radikal İki ve Agos'ta yazmayı sürdürmeyi tercih etti. Kadıoğlu ise henüz kararını bildirmedi.

Ergenekon Operasyonu'ndan önce Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'un gazeteyle yollarını ayırmayı düşündüğü Oral Çalışlar'ın bu gazetedeki yazıların son vermesi, Selçuk bu operasyon kapsamında gözaltına alınınca ertelenmişti.

"İslam'da Kadın ve Cinsellik", "İslamcılığın Üç Kolu", "Denizler İdama Giderken", "Mamak" ve "Hz.Ali-Muaviye Kavgası" gibi pek çok kitabın yazarı Oral Çalışlar, Radikal gazetesi için haftada beş gün yazacak. (EÖ/EZÖ)

BİA Haber Merkezi - İstanbul - 5 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.