Gazi davası avukatları yeniden suç duyurusunda bulunacak

Gazi davası avukatları yeniden suç duyurusunda bulunacak

Gazi davası avukatları yeniden suç duyurusunda bulunacak Ergenekon İddianamesinde Gazi olayları ve Malatya katliamını da Ergenekon’un yaptığına...

A+A-

Gazi davası avukatları yeniden suç duyurusunda bulunacakGazi davası avukatları yeniden suç duyurusunda bulunacak

Ergenekon İddianamesinde Gazi olayları ve Malatya katliamını da Ergenekon’un yaptığına ilişkin iddiaları değerlendiren dava avukatları gerçeklerin ortaya çıkması konusunda karamsar. 12-15 Mart 1995 tarihleri arasında 22 kişinin öldüğü, 155 kişinin yaralandığı Gazi olaylarının davasının müdahil avukatlarından Gülizar Tuncer, Türkiye’deki yargılama sistemine göre gerçek sorumluların yargılanmayacağını vurguladı. “İddia etmemize gerek kalmaksızın devletin kendisi sorumluluğunu açıkça kabul etmişti” diyen Tuncer, çetenin adının Ergenekon veya başka bir şey olmasının bir anlam ifade etmediğini dile getirdi. Tuncer, “Çeteler devletin kendisi olmuş ve devlet tarafından gerçekleştirilmiş. Adının ne olduğu önemli değil” diye konuştu.

Tekrar gündeme getirilmeli

O dönemde de katliamın emrini veren, yöneten kişiler hakkında dava açılmadığına dikkat çeken Tuncer, esas sorumlular olan Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Valilik ve benzeri üst düzey yetkililer hakkındaki şikayetlerinin reddedildiğini söyledi. “Yargılama pratiğiyle baktığımızda bugünkü sistem ve yargı işleyişi içinde, esas sorumluların yargılanıp cezalandırılacağına hiçbir şekilde inanmıyoruz” diyen Tuncer, buna rağmen Gazi avukatları olarak ailelerle görüşüp tekrar suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.

Gazi davası avukatları yeniden suç duyurusunda bulunacakAynı merkez

Hrant Dink ve Malatya Zirve Yayınevi katliamı avukatlarından Erdal Doğan ise, Dink cinayeti ve Malatya katliamının tek merkezden yönetildiğini, farklı örgütlere işletildiğini, bunun da gladyonun bir organizasyonu olduğunu sürekli söylediklerini belirtti. Doğan, “Bu olayın somut bağlantılarının ortaya çıkması için hem Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, hem İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dink soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları, Malatya katliamını soruşturan Cumhuriyet Savcılarının ve Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların etkin biçimde koordineli çalışmaları sonucunda bu bağlantıların ortaya çıkarılacağını düşünmekteyiz” dedi.

Üzerine gidilmelidir

“Dink davasında da Hrant’ı öldürülmeden önce hukuki ve kişisel linçe tabi tutan ekibin içindeki önemli isimler şu anda Ergenekon davasında yönetici ve örgüt üyesi konumunda tutukludur” diyen Doğan, bu kişilerin Veli Küçük, Sevgi Erenerol, Kemal Kerinçsiz, Oktay Yıldırım olduğunu hatırlattı. Doğan, bu ‘tesadüf’ ve bağlantıların araştırılmadığı ve üzerinde ciddiyetle durulmadığı sürece ne Malatya, ne de Dink cinayetlerinin tam anlamıyla ortaya çıkarılabileceğini belirterek çok önemli bir kovuşturma haline dönüşen Ergenekon davasının da birkaç ayağının eksik kalacağını vurguladı.

Ceren Saran / (İstanbul/EVRENSEL) - 27 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.