Gazi Mahallesi Sokak Festivali 25 Temmuz'da

Gazi Mahallesi Sokak Festivali 25 Temmuz'da

Gazi Mahallesi Sokak Festivali 25 Temmuz'daGazi Mahallesinde Bir Güzel Festival;“Uzaklar Yakınlaşıyor Kültürler Buluşuyor” Gazi...

A+A-

Gazi Mahallesi Sokak Festivali 25 Temmuz'daGazi Mahallesi Sokak Festivali 25 Temmuz'da

Gazi Mahallesinde Bir Güzel Festival;

“Uzaklar Yakınlaşıyor Kültürler Buluşuyor”
 
Gazi Mahallesinde, 25 Temmuz 2009 Cumartesi günü, her dilden her telden şarkılar söylenecek, halaylar, horonlar birbirine karışacak, zılgıtlar parmak şıklatmalarına  eşlik edecek, rüzgar doğudan batıdan kuzeyden güneyden birbirinin içinden geçerek, güzellikle  esecek. Gazi Mahallesinde sokaklar “Festivale” kesecek, “Uzaklar Yakınlaşacak, Kültürler Buluşacak”  ve Gazi Mahallesi Sokak Festivali projesi hayata geçecek.

Gazi Mahallesi Sokak Festivali

Uzaklar yakınlaşıyor, kültürler buluşuyor.

Neden sokak festivali

Çocukken oyun oynadığımız, koştuğumuz düştüğümüz, dizimizi kanattığımız yerdir sokak.  Babamızın işten dönüşünü gözlediğimiz, Annemizin hali yıkadığı yerdir. Bir demlik çay ve uzun gece sohbetlerinde kültürlerin buluştuğu yerdir, komşuluktur sokak. Bazen bir çiçeğin ya da bir şairin, bir yazarın adı ile veya rakamlarla ifade edilen, adresimizin son halkası, eve en yakın sosyal çemberdir.
 
Bağlantıdır evler, insanlar ve hayatlar arasında. Çocukluğumuzda bütün nesnelliği değişir sokağın, oyun bahçemizdir, arka bahçe duvarları karanlık köşeleri şahididir gençlik aşklarımızın, komşuluktan ötededir bağlarımız olgunlaşır bizimle beraber zamanla.
 
Sanat ve Sokak buradan ortaklaşır. Sanat evrensel bağların en önemlisidir insanlık için. Ağıtlar hangi dilde söylenmiş olursa olsun, ağıt olduğu anlaşılarak geçer insanların kulağından. Müzik değişse de, ritim bir yerinden tutar ve farklı figürlerle de olsa, dans edebilir başka kültürlerden gelen insanlar müziğin ve ritmin eşliğinde.

Gazi Mahallesi Sokak Festivali, işte bu gerçekten alıyor kaynağını. Bu gerçeğe dikkat çekmek istiyor Festival Grubu Gençliği ve Barış İklimi Kültür Sanat Derneği ve sanatı sokağa taşımanın çabasını gösteriyor, ortak değer ve duygularımızın “sanatla” ifadesini, herkesin olan, “ sokağa”  taşıyor. Ezgilerimiz farklı olsa da kalplerimiz aynı ritimle atar diyor.

Gazi Mahallesi Sokak Festivali Grubu ve Barış İklimi Kültür Sanat ve Eğitim Derneği 25 Temmuz cumartesi günü, her dilden, her telden, her renkten sanatsal ifadeyi sokağa taşıyor. Şarkılar, türküler, tiyatro oyunları, fotoğraf sergileri, film gösterimleri ile sokağı, sokakları rengârenk boyamaya çağırıyor herkesi.

Sokaktan başlayarak, dünya daha güzel bir yer olsun diye; sanatın güzelleştiren, birleştiren, paylaşılır kılan etkisini katkısını, çağırıyor sokağa, çıkarıyor sokağa.

Bu güzelliği paylaşmak, bu festivalin bir rengi olmak için hatırlamanız sokağı ve bizimle beraber çıkmanız sokağa yeterli.

BARIŞ İKLİMİ Kültür Sanat ve Eğitim Derneği

Gazi Mahallesi Sokak Festivali

Yer : İstanbul / Sultangazi / Gazi Mahallesi

Tarih : 25 Temmuz 2009 Cumartesi

"Uzaklar yakınlaşıyor, kültürler buluşuyor" sloganıyla düzenlenen Gazi Mahallesi Sokak Festivali 25 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.

Gazi Mahallesi Sokak Festivali Grubu ve Barış İklimi Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'nin gerçekleştireceği festivalde konserler, film gösterimleri, fotoğraf sergileri ve tiyatro oyunları sergilenecek.

Bajar, Marsis, Galata Ritimhanesi, AZOT, Grup Sılam, Siya Korta ve Barış İklimi Müzik Topluluğu'nun sahne alacağı festival, saat 16.00'da başlayıp gece 24.00'de kadar sürecek. Festival Gazi Mahallesi Sokak Festivali Gazi Parkı'nda yapılacak.

KAYNAK : Alevihaber.com - 20 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.